Barcelona, Deportivo'yu farklı yendi

Barcelona, Deportivo'yu farklı yendi

- La Liga'nın 8. hafta mücadelesinde Barcelona, konuk ettiği Deportivo karşısında 4-0 kazandı- İlk 11'de sahaya çıkan Türk futbolculardan Arda Turan karşılaşmada 90 dakika forma giyerken, Emre Çolak 56 dakika oyunda kaldı- Geçirdiği sakatlığın ardıdan 3 h


MADRİD (AA) - İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 8. haftasında Türk futbolculardan Arda Turan ve Emre Çolak'ı karşı karşıya getiren maçta Barcelona, konuk ettiği Deportivo'yu 4-0 mağlup etti.

Sahada çok iyi organize olan Deportivo, maça iyi bir başlangıç yapsa da Barcelonalı futbolcuların özellikle hücumdaki gücüne fazla direniş gösteremedi. Rafinha ile 21. dakikada 1-0 öne geçen Barcelona, 36. dakikada yine Brezilyalı futbolcunun golüyle farkı ikiye çıkardı. Uruguaylı yıldız futbolcu Luis Suarez'in 43. dakikada fileleri havalandırmasıyla farkı 3'e çıkaran Barcelona, ilk yarıyı 3-0 üstün tamamlandı.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique, ikinci yarıya Luis Suarez'in yerine Paco Alcacer'i oyuna alarak başladı. La Liga'nın 5. haftasında 21 Eylül'de Atletico Madrid'e karşı oynanan maçta sakatlanan Lionel Messi, yedek kulübesinde başladığı maçın 55. dakikasında Sergio Busquets'in yerine oyuna girdi. Arjantinli futbolcu, topla buluşur buluşmaz 58. dakikada fileleri havalandırarak skoru 4-0 yaptı. Deportivo'nun savunma oyuncusu Laure Sanabria, 65. dakikada Neymar'a yaptığı faulden dolayı kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Katalan ekibinde, Jeremy Mathieu'nun 84. dakikada attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Hakemin kararını protesto eden Messi'nin 90. dakikada sarı kart gördüğü maç, Barcelona'nın 4-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.


- Arda ve Emre, La Liga'da ilk kez karşılaştı


La Liga'da mücadele eden iki Türk futbolcu Arda Turan ve Emre Çolak, ilk kez karşı karşıya geldi. Barcelona'da forma giyen Arda Turan ilk 11'de sahaya çıktığı karşılaşmanın tamamında görev yaptı. Arda'nın 69. dakikada çektiği şut az farkla auta gitti.

Deportivo formasıyla son haftalarda iyi bir performans sergileyen Emre Çolak da ilk 11'de başladığı maçta bekleneni veremedi ve 56. dakikada yerini eski Kasımpaşalı Ryan Babel'e bıraktı.

Barcelona'da 2 gol atan Rafinha ile 2 asist yapan Neymar, karşılaşmanın en iyi futbolcuları olarak öne çıktı. Ev sahibi takım, bu sonuçla 5. galibiyetini elde etti ve puanını 16'ya çıkardı. Bu sezonki 4. mağlubiyetini yaşayan Deportivo ise 8 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Barcelona deplasmanda Valencia ile karşılaşacak. Deportivo ise Celta Vigo'ya konuk olacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :