BARAJDI GÖL OLACAK

BARAJDI GÖL OLACAK

Sille Barajını Konya’nın cazibe merkezi haline getirecek proje ihale ediliyor

Selçuklu Belediyesi tarafından 2011 yılında devralınan Sille Himmet Ölçmen Barajı için çevre düzenleme, park ve rekreasyon düzenlemesi yapım işi ihalesine çıkılacak.

Selçuklu Belediyesi ile DSİ 4. Bölge Müdürlüğü arasında 2011 yılında imzalanan protokol ile Selçuklu Belediyesi’ne devredilen Sille Himmet Ölçmen Barajı hayata geçirilecek proje ile Konya’nın cazibe merkezi haline gelecek. İşletme, bakım ve yönetiminin Selçuklu Belediyesi’nde olduğu Sille Himmet Ölçmen Barajı çevre düzenleme, park ve rekreasyon düzenlemesi yapım işi için ihale gerçekleştirilecek. İhale 27 Ağustos Çarşamba günü Selçuklu Belediyesi hizmet binasında gerçekleşecek. Selçuklu Belediyesi uygulayacağı proje ile baraj ve çevresini yeniden düzenleyerek Konya halkının hizmetine sunacak. Barajın çevresi 1.056.853 m² (106 hektar) alana sahipken, su bulunan alanı ise 139.635 m² (14 Hektar) den oluşuyor.

Sille Barajını göl haline getirecek proje ile Sille Barajı ve çevresinin dinlenme, piknik ve mesire alanı olarak kullanılmasının yanı sıra birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapması da hedefleniyor. İzci kampı merkezi, yelken kulübü, uçurtma tepesi, kır kahvesi, çay bahçesi, seyir ve etkinlik terası, ahşap gezinti yolları, çim amfi, macera parkı, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi farklı etkinlik alanları vatandaşların hizmetine sunulacak. Yapılması hedeflenen çalışmaların tamamlanmasından sonra baraj büyük bir göle dönüşecek.

Baraj çevresinde piknik alanları, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, tırmanma parkurları yer alacak. Öğrenciler ve izcilere yönelik olarak kullanılması amacıyla kamp alanları oluşturulacak. İskeleler kurularak amatör balıkçılık yapılabilecek. Ayrıca göl içinde kayıkla gezinti ve kano sporu yapılabilecek. Göl içinde yer alan adaya kafeterya kurularak, çevresinde tabi hayvan varlığı sağlanacak. Yaşayan balık çeşidi ve sayısının artırılması da yapılacak olan çalışmalar arasında yer alıyor. Su ve ışık oyunları planlanan baraj çevresinde ayrıca kum banyosu ile suni plaj da yapılacak.