Baraj Gölünde Balık Yakalama Yarışması Heyecanı

Baraj Gölünde Balık Yakalama Yarışması Heyecanı

Konya Amatör Olta Balıkçıları-Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER) tarafından düzenlenen 4.Geleneksel Balık Yakalama Yarışması tamamlandı.

Konya Amatör Olta Balıkçıları-Kara Avcıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAOBDER) tarafından düzenlenen 4.Geleneksel Balık Yakalama Yarışması tamamlandı.

Konya-Beyşehir Karayolu üzerindeki Altınapa Barajı'nda gerçekleştirilen iki gün süreli geleneksel sazan ve sudak balığı yarışmasına Türkiye'nin değişik illerinden Konya'ya gelen toplam 75 olta avcısı katıldı. Bu yıl rahmetli Eren Kömbe anısına gerçekleştirildiği belirtilen sazan ve sudak balığı olmak üzere iki farklı kategoride düzenlenen yarışma sonunda dereceye giren isimlere kupa ve ödülleri düzenlenen törende verildi. Yarışmada büyüklerini geride bırakan sudak kategorisinin birincisi 8 yaşındaki ilkokul 2'inci sınıf öğrencisi Alperen Yaralı oldu. Toplamda en yüksek ağırlık ve en büyük olmak üzere 2 ayrı dalda dereceye giren 12 yarışmacı çeşitli ödüllerin ve kupanın sahibi oldu. Yarışmaya sazan türünde 27 takım (54) kişi, sudak türünde ise 21 kişi olmak üzere 75 olta avcısı katıldı. Yarışma süresince 62 kilo 728 gram ağırlığa sahip 12 sazan balığının yakalandığı, 11'inin suya iade edilirken 1 sazanın ise alıkonulduğu, spin dalında, sudak kategorisinde ise 3 balık yakalandığı, avlanma esnasında balıkların ağız içinde yaralanma ve yırtılma olduğu, yaşam belirtisi olmadığı için balıkların alıkonulduğu kaydedildi. Ayrıca, yarışma süresince yakalanan bir tatlı su kefalinin ise sulara geri iade edildiği, oltaya takılan 2 İsrail sazanının ise alıkonulduğu belirtildi.

Törende konuşan AVRASYA Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu Başkanı İlhan Bal ile KAOBDER Başkanı Fatih Uçar, yarışmada derece elde eden isimleri kutladı. Konuşmalarda, KAOBDER ailesi olarak Konya'nın tanıtımı, gençlerin güzel hobiler edinmesi ve doğal hayatın korunması ile alakalı çalışmaların devam edeceği belirtildi. Yarışma sonunda katılımcılara katılım belgeleri, sponsorlara ise plaket takdim edildi. Yarışmada dereceye giren isimler şöyle açıklandı:

"Sudak: En büyük balık yakalama birincisi 40 santim balık boyu ile Alperen Yaralı, ikinci 34 santim balık boyu ile Metin Gülme, üçüncü ise 32 santim balık boyu ile Hasan Ekinci. Sazan: Birinci kategoride: En ağır balık yakalama birincisi 83 santim balık boyu ve 9 kilo 30 gram ağırlığı ile Harun Güneş-Mevlüt Babayiğit ikilisi, 2.kategori toplam ağırlık birincisi 20 kilo 390 gram toplam ağırlıkla. Toplam ağırlık ikincisi: Ali Tellioğlu-Mücahit Atalay ikilisi, 10 kilo 200 gram toplam balık ağırlığıyla, Toplam ağırlık üçüncüsü: Selman Çelikkol-Mehmet Çelikkol, 9 kilo 980 gramlık toplam balık ağırlığıyla.

Etiketler :