Banvit Basketbol Kulübü, milli takıma sporcu yetiştiriyor

Banvit Basketbol Kulübü, milli takıma sporcu yetiştiriyor

Genel Menajer Çataloluk:

BALIKESİR (AA) - Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit Kulübünün Genel Menajeri Turgay Çataloluk, her sezon çıtayı yükseltmek ve Türk basketboluna A Milli Takım seviyesinde sporcular yetiştirmek istediklerini söyledi.

Çataloluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz döneminde Türkiye'nin farklı illerinden 315 sporcunun denenmek üzere Banvit altyapı takımlarıyla antrenmanlara katıldığını anlattı.

Deneme antrenmanlarına katılan yaklaşık 20 sporcuyu altyapıya kazandırmayı düşündüklerini ifade eden Çataloluk, "Altyapı takımları, 2014 sezonu yaz antrenmanlarına 30 Haziran'da başlayıp 25 Temmuz'a kadar aralıksız devam etti. Bayram tatilini aileleriyle geçiren sporcular, 11 Ağustos'tan itibaren çalışmalarına tekrar başladı, antrenmanlar yoğun tempoyla devam ediyor. Yaz antrenmanlarında takımlar basketbol eğitimi ve yoğun kondisyon programından geçiyor" diye konuştu.

Çataloluk, altyapı takımlarının yanı sıra Banvit'in pilot takımı Bandırma Kırmızı'nın da bu yıl Türkiye Basketbol 3. Ligi'nde mücadele edeceğini hatırlatarak, "Bolu'da A takımımızla kamptaki oyuncuların dışında eksiği bulunmayan Bandırma Kırmızı, antrenmanlarına tesislerimizde devam ediyor" dedi.

2004-2005 sezonundan beri Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden Banvit Basketbol Kulübünün A Takıma oyuncu çıkarmaya devam ettiğini anlatan Çataloluk, "Şu an halen Banvit forması giyen Şafak Edge dışında Talat Alp Altunbey ve Metehan Akyel de bu sezon A Takım kadromuzda yer alacaklar. Bu arada unutmamak gerekir ki nispeten kısa sayılabilecek tarihimize rağmen, Banvit altyapısından yetişip çeşitli takımlarda forma giyen pek çok sporcumuz da bulunmaktadır" şeklinde konuştu.

Çataloluk, bu yıl Ümit Milli Takım'da Talat Alp Altunbey, Genç Milli Takım'da ise Metehan Akyel ve Tolga Geçim'in görev yaptığına değinerek, "Her geçen sezon çıtayı yükseltmek ve Türk basketboluna A Milli Takım seviyesinde sporcular yetiştirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Kaynak:Haber Kaynağı