Bankalardan eğitime tam destek

Bankalardan eğitime tam destek

Türk ekonomisinde önemli yer tutan bankalar hem finansal hem de finans dışı ürünlerle eğitime tam destek veriyor- QNB Finansbank Genel Müdür Yardımcısı Kurtoğlu:- "Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, European Investment Fund ile imzaladığımız protokol k

İSTANBUL (AA) - MURAT BİRİNCİ - Bankalar, kredi yanı sıra diğer ürünler yoluyla okul öncesinden doktora eğitimine kadar veli ve öğrencilere tam destek veriyor.

Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan bankalar gelişmişliğin en önemli göstergesi olan eğitime verdikleri destekle de ülke kalkınmasında görev üstleniyor.

Yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra eğitim kredileri, harçlık avansı, kredi ve banka kartları gibi ürünlerle hem veli hem de öğrencilere tam destek sunan bankalar, 120 aya varan vade seçenekleri ile 70 bin TL'ye kadar eğitim kredisi veriyor.


- "Tüm eğitim masrafları için eğitim kredisi önerebiliyoruz"


QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu eğitime verilen desteklere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada eğitim harcaması olan müşterilere avantajlı kredi koşulları sunduklarını belirtti.

Müşterilerin kendilerine ya da çocuklarına ait tüm eğitim masrafları için eğitim kredisi önerebildiklerini ifade eden Kurtoğlu, "Müşterilerimiz, 120 aya varan vade seçenekleriyle ve cazip faiz oranlarıyla eğitim kredisi ürünlerimizden yararlanabilir. Kendi tercihlerine göre taksit günlerini belirleyebilir ve ilk taksitlerini 45 güne kadar öteleyebilirler. İhtiyaç olması durumunda eğitim masrafına dair belge talep edilebilmektedir." dedi.

Kurtoğlu, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, European Investment Fund (EIF) ile imzaladıkları protokol kapsamında bank olarak, yurt dışında yüksek lisans öğrenimi görmek isteyen öğrenciler için kefilsiz, dosya masrafsız Erasmus kredisi sunduklarını aktardı.

Üniversitelerin lisans programlarından mezun olan herkesin yaş sınırı olmaksızın başvurabileceği kredinin, Avrupa Birliği tarafından akredite olan üniversiteler için geçerli olduğunun altını çizen Kurtoğlu, başvuru koşullarına uygun olan öğrencilerin 70 bin TL'ye kadar sunulan Erasmus kredisinden 24 ay sonra geri ödeme fırsatı ile yararlanabildiğini söyledi.

Kurtoğlu, QNB Finansbank olarak böylece öğrenime katkı sağlamayı ve müşterilerin her türlü finansal ihtiyacında yanlarında olmayı hedeflediklerini dile getirdi.


- "Öğrencilere harçlık avansı"


Ziraat Bankası Şube Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Türetken de banka olarak gençlere özel önem verdiklerini, eğitim/öğretimleri boyunca ve sonrasında da yanlarında olduklarını belirtti.

Bu kapsamda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ödemelerine aracılık edilmesi, okul tahsilat sistemleri, özel okullarda eğitim almak isteyenlere yönelik eğitim kredileri, üniversite öğrencileri için hem öğrenci kimliği yerine geçen hem de kampüs içerisindeki harcamalarını yapabilecekleri Kampüs Kart uygulaması ile gençleri desteklediklerini anlatan Türekten, Ziraat Bankası olarak halihazırda 1,5 milyonu aşkın öğrenciye hizmet verdiklerini ifade etti.

Türetken, her yıl yaklaşık 600 bin yeni öğrenciyi hem banka kartı hem de kredi kartı olarak kullanabilecekleri tek kart olan Genç Bankkart ürünüyle buluşturduklarını bildirdi.

Genç Bankkart ile öğrencilerin hesaplarında para olmasa dahi burs/kredi ödemelerine tekabül edecek tutarda harçlık avansı sunduklarını, kullanacakları avans için faiz ve masraf talep etmediklerini vurgulayan Türetken, şunları kaydetti:

"Okul öncesi eğitiminden başlayarak kolej, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimine kadar özel okullarda öğrencisi bulunan velilerin ödemesi gereken okul, servis, yemek ücreti gibi her türlü taksitli ödemelere Okul Tahsilat Sistemi (OTS) kapsamında bankamızca aracılık ediliyor. Söz konusu hesaplar velilere kredili veya kredisiz olarak açılabilmekte. Bu kapsamda kredili tahsilat sistemi isteyen velilere kredi mevduat hesabı limiti tanımlanarak taksitlerin öncelikle hesapta bulunan tutarlardan ödenmesi, hesaplarında bulunan tutarların aylık taksitlerin ödenmesine yetmemesi durumunda ise kredili hesaptan kullanım yapılarak öğrencilerin okul taksitlerinde aksama olmaması sağlanıyor. OTS haricinde bankamızca velilerin bireysel olarak kullanabilecekleri eğitim kredisi imkanı da bulunmaktadır. Üniversitelerle işbirliği içinde hem öğrenci kimliği yerine geçen hem de kampüs içerisindeki harcamaların gerçekleştirilebileceği Kampüs Kart öğrencilere kolaylık sağlıyor."


- "48 ay vadeli Eğitim Kredisi"


Yapı Kredi da eğitim finansmanı alanında sundukları Taksitli Eğitim Sistemi (TEST) ile herhangi bir ücret almaksızın velilerin okul ödemelerini taksitlendiriyor.

TEST ile okul tarafından belirlenen ödeme planı çerçevesinde okul taksitleri, velilerin hesabından okul hesabına otomatik olarak ödenebiliyor. Velilerin hesabında o an için yeterli taksit tutarı bulunmasa dahi ödemeler yalnızca okul ödemesi için ayrılmış TEST limitinden yapılmaya devam ediyor.

Müşterilerin eğitim harcamalarına kolaylık sağlamak amacıyla ayrıca kredi ürünleri bulunuyor. Eğitim Kredisi ile müşterilerin yurt içi ve yurt dışı tüm eğitim harcamalarında, 50 bin TL ve 48 ay vadeye kadar yüzde 1,27'den başlayan faiz oranlarıyla kredi imkanından yararlanabiliyor.

Banka olarak eğitim alanında finansman dışı desteklerde de bulunuyor. Mobil ve dijital alanda gençleri desteklemek adına "code.yapıkredi" programını hayata geçiren Yapı Kredi, bu program kapsamında 7'den 70'e herkese kodlama eğitimleri sunuyor.

Yapı Kredi yazılımcılara finansal teknoloji uygulama programlama arayüzleri (OpenBankingAPI) de sağlayarak, fintech ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile 2006 yılı itibarıyla yürüttükleri "Okuyorum Oynuyorum" projesi kapsamında çocukların okuma becerilerini geliştirmeyi ve kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini amaçlayan banka, bu proje sayesinde 5 bin 440 gönüllünün desteği ile 171 binden fazla çocuğa ulaştı.

Yapı Kredi engelli vatandaşlara yönelik ilk ve en kapsamlı bankacılık programı olan Engelsiz Bankacılık Programını oluşturan "Herkese Eşit Bankacılık" ilkesine paralel olarak ayrıca "Ülkem İçin Fonu" ile engelli öğrencilerin eğitim koşullarını da iyileştiriyor. Banka 2014 yılından bu yana Türkiye genelinde 10 okulun engelli dostu okul haline dönüşmesine katkı sağladı.


- "Okul ödemelerine finansal destek sunuyoruz"


Akbank ise özel okullar ile "Okul Ailem Programı” kapsamında çalışıyor. Banka velilere ve okul yönetimlerine okul ödemelerine yönelik bir bankacılık çözümü sunuyor. Program kapsamında, okul ödemelerinin düzenli yapılması amacıyla velilere özel artıpara hesapları açılıyor. Bu sayede programla; velilere okul ödemeleri için finansal destek sağlarken, okul yönetimlerine de düzenli tahsilat imkanı sağlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :