Bank of America'nın net kar ve geliri arttı

Bank of America'nın net kar ve geliri arttı

NEW YORK (AA) - ABD'li uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketi Bank of America (BofA), bu yılın üçüncü çeyreğinde net karının...

NEW YORK (AA) - ABD'li uluslararası yatırım bankacılığı ve finansal hizmet şirketi Bank of America (BofA), bu yılın üçüncü çeyreğinde net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 yükseldiğini duyurdu.

Bank of America'dan yapılan açıklamada, 2016'nın üçüncü çeyreğindeki net karın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 artış göstererek 4,96 milyar dolar olduğu belirtildi. BofA, 2015'in üçüncü çeyreğinde 4,62 milyar dolar net kar elde etmişti.

Ayrıca, bankanın 2016'nın üçüncü çeyreğindeki geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 artarak 21,64 milyar dolara ulaştı. Geçen senenin temmuz-eylül döneminde BofA'nın geliri 21 milyar dolar olmuştu.

Kurumun hisse başına karı da geçen yılın üçüncü çeyreğinde 0,38 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 0,41 dolara yükseldi.

Bank of America İcra Kurulu Başkanı (CEO) Brian Moynihan, açıklamada, bu yılın üçüncü çeyreğinde bankanın harcamalarını kısarak risk yönetimine devam ettiğinin altını çizerek, dijital bankacılık gibi yenilikçi alanlara yapılan yatırımların bankanın hissedarlarına ve müşterilerine faydalı olduğunu vurguladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :