Bangladeş'te şiddet olayları

Bangladeş'te şiddet olayları

Bangladeş ordusu, operasyonun hedefindeki kişilerin öldürüldüğünü açıkladı

YENİ DELHİ (AA) - Bangladeş'te dün paramiliter birliklerin ülkenin doğusunda düzenlediği operasyonlar sırasında meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne yol açan patlamayı düzenleyen 4 militanın ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Bangladeş Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Fakhrul İhsan (Mohammad Fakhrul Ahsan) ordunun ve paramiliter birliklerin operasyonlarda patlamanın meydana geldiği binayı ellerinde tutan 4 militanın ölü ele geçirildiğini belirtti.

Militanların ikisinin cesedinin binanın içerisinde bulunduğunu kaydeden İhsan, ordunun binada büyük miktarda patlayıcı bulduğunu ve öldürülen diğer iki militanın üzerinde patlayıcı döşeli ceketler olduğunu aktardı.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

Bangladeş emniyet yetkilileri dün yaptıkları açıklamada paramiliter güçlerin, militanların bulunduğundan şüphelenilen bir binaya cuma günü bir operasyon başlattıklarını açıklamış, mühimmatla doldurulduğu sanılan binanın yakınlarında önceki gün ve dün meydana gelen patlamalarda 4 sivil ve 2 polisin yaşamını yitirdiğini belirtilmişti.

Patlamalarda en az 25 kişinin yaralandığını ve binada bulunan 78 sivilin önceki gün tahliye edildiğini bildiren polis yetkilileri, militanların binanın yakınlarını patlatmaya devam ettiğini aktarmıştı.

Başkent Dakka'da geçen cuma intihar saldırısı düzenlenmiş, sadece saldırganın öldüğü saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. Dakka'da 17 Mart'ta da bir saldırgan, Bangladeş polisinin elit terörle mücadele birimi Acil Müdahale Taburunun konuşlandığı kışla yakınında intihar saldırısı düzenlemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :