Bandırma'da 134 yabancı uyruklu yakalandı

Bandırma'da 134 yabancı uyruklu yakalandı

İstanbul'dan karayoluyla geldikleri Bandırma'dan motor yatla İtalya'ya gitmek isteyen 134 yabancı uyruklu yakalandı- "President" adlı motor yatın eski başbakanlardan Çiller ve ailesince bir dönem kullanıldığı, 2011'de de satıldığı belirtildi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, yasa dışı yollarla İtalya'ya gitmek isteyen 134 yabancı uyruklu yakalandı.

Alınan bilgiye göre, aralarında kadın, bebek ve çocukların da bulunduğu Pakistan, Sri Lanka, Irak, Suriye ve Afganistan uyruklu 134 kişi, İstanbul'dan 4 minibüsle geldikleri Dutlimanı Kırsal Mahallesi yakınlarından motor yatla denize açıldı.

Bölgede devriye gezen Güney Marmara Grup Amirliğine bağlı TCSG-35 botundaki ekipler, şüphe üzerine motor yatı Bandırma açıklarında durdurdu. Yapılan arama sonucu içinde yabancı uyrukluların olduğu belirlenen motor yat, Bandırma Livatya mevkisinde bulunan balıkçı barınağındaki Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi.

Aralarında, kadın, bebek ve çocukların da bulunan 134 yabancı uyrukluya su ve gıda yardımı yapıldı.

Bu arada, yasa dışı yollarla İtalya'ya gitmek isteyen yabancı uyrukluların yakalandığı "President" adlı motor yatın eski başbakanlardan Tansu Çiller ve ailesince bir dönem kullanıldığı, 2011 yılında da satıldığı öne sürüldü.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :