‘Bana Sor’ Konya’da beğeni topluyor

‘Bana Sor’ Konya’da beğeni topluyor

‘Bana Sor’ mobil turizm danışmanlık hizmeti, bu yılda Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet vererek büyük beğeni topluyor.

 

 

Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma etkinleri çerçevesinde, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce iki yıl önce Konya’da uygulamaya konulan ve vatandaşlardan ilgi gören ‘Bana Sor’ mobil turizm danışmanlık hizmeti, bu yılda Konya’ya gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet vererek büyük beğeni topluyor. Konya’da, 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Hz. Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında, yurt içinden ve yurt dışından Konya’ya gelen on binlerce misafire yönelik olarak, ziyaretçilerin şehir içerisinde gezilebilecek mekanlara daha rahat ulaşabilmelerinin sağlanması amacıyla şehir merkezi başta olmak üzere, 20 ayrı bölgede mobil danışmanlık hizmeti sunuluyor. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, rehberlerin görev yaptığı stantlarda, Türkçe, Farsça ve İngilizce olarak ‘Bana Sor’ ifadelerine yer veriliyor.

 

Her yıl Hz. Mevlana’yı anma etkinliklerine aralıksız olarak katılan, Türk sinema, dizi oyuncusu ve sunucu Berna Laçin,  Selçuklu dönemi eserlerinden tarihi İnce Minare Medresesi girişindeki ‘Bana Sor’ standını ziyaret ederek, rehberlerden bilgi aldı. Uygulamadan son derece memnun olduğu kaydeden Laçin, böyle bir projeye ilk kez Konya’da rastlanıldığını dile getirerek, görevlilerle fotoğraf çektirdi.