Ban Ki-mun ve DiCaprio, İklim Zirvesi ve yürüyüşü öncesi BM'de buluştu

Ban Ki-mun ve DiCaprio, İklim Zirvesi ve yürüyüşü öncesi BM'de buluştu

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, İklim Zirvesi ve New York'taki büyük çevre yürüyüşü öncesinde BM'de buluştu.BM'ye...

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Hollywood yıldızı Leonardo DiCaprio, İklim Zirvesi ve New York'taki büyük çevre yürüyüşü öncesinde BM'de buluştu.

BM'ye gelen ünlü sinema oyuncusu ve BM Barış Elçisi Leonardo DiCaprio ile Ban, görüşmelerinin ardından gazetecilerin karşısına çıktı.

BM Barış Elçisi olarak iklim değişikliğiyle mücadele konusuna yoğunlaşan DiCaprio, ''İklim değişikliği zamanımızın belki de en önemli sorunu ve bununla mücadele de küçük bir görev olmayacaktır'' dedi.

DiCaprio, etkili bir iklim değişimi programının büyük çaplı iş birliği ve toplumun bütün kesimlerinin soruna karşı ortak eylemde bulunmalarını gerektirdiğini ifade etti. BM Genel Sekreteri Ban'ı, dünya liderlerini ve iş dünyasının timsilcilerini İklim Zirvesi'nde bir araya getireceği için kutlayan DiCaprio, zirvenin iklim değişikliğiyle mücadelede somut adımlar atılması açısından önemli olduğunu aktardı. 

-BM'ye iklim değişimi ışıklandırması- 

Bu arada, BM Genel Merkez binası iklim değişimine dikkati çekmek amacıyla ışıklandırıldı.

''illUmiNations: Protecting Our Planet (Aydınlatmalar: Gezegenimizi Korumak)'' adıyla Okyanus Koruma Derneği (OPS) ve Obscura Digital ortaklığıyla gerçekleştirilen projede, BM Genel Kurulu'unun batı duvarı ve BM'nin ikonik 38 katlı binası ışıklandırıldı. 

BM'nin duvarlarına yansımaların gerçekleştirildiği projenin yapımcısı Oscar ödüllü  Fisher Stevens, gezegende BM'den daha büyük bir bilboard olmadığını belirterek, yaptıkları çalışmanın ''çağımızın en acil konusu üzerine eylem çağrısı'' özelliği taşıdığını ifade etti.

Bugün yapılacak yürüyüşün ardından 23 Eyül Salı günü BM'de 120 ülkenin lideri ve iş dünyasının temsilcileri İklim Zirvesi'nde buluşacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı