Balotelli'ye ırkçı ifadeleri nedeniyle 1 maç ceza

Balotelli'ye ırkçı ifadeleri nedeniyle 1 maç ceza

İngiltere Futbol Federasyonu, Liverpool'un İtalyan golcüsü Balotelli'ye sosyal paylaşım sitesindeki ırkçı ifadeleri nedeniyle bir maç oynamama cezası verdi

ANKARA (AA) - İngiltere Futbol Federasyonu, Liverpool'un İtalyan golcüsü Mario Balotelli'ye bir maç oynamama cezası verdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, Balotelli'nin sosyal medya üzerinden ırkçı ifadeler içeren paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle bir maçtan men ve 25 bin sterlin para cezası aldığı bildirildi. Ayrıca, 24 yaşındaki futbolcunun davranışı nedeniyle özel bir eğitim programına katılacağı bildirildi. 

Balotelli, Liverpool'un 21 Aralık Pazar günü Arsenal ile sahasında oynayacağı lig karşılaşmasında takımdaki yerini alamayacak.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'daki hesabından attığı mesajda Balotelli, bilgisayar oyunu karakteri "Süper Mario'nun resminin altına, "Irkçı olmayın. Japonlar tarafından üretilen, İngilizce konuşabilen, dış görünüşüyle Meksikalı'ya benzeyen İtalyan tesisatçı Süper Mario gibi olun. O, siyahi birisi gibi zıplayabilir ve altınları bir Yahudi gibi toplayabilir" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı