Baloğlu'ndan ebeler günü mesajı

Baloğlu'ndan ebeler günü mesajı

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ebeler günü mesajı...

Dünyanın en eski mesleklerinden olan ebelik, yeni bir canlının dünyaya gelmesine yardımcı olmak ve doğum öncesi ve sonrasında anne ve bebek sağlığını korumak adına büyük sorumluluk gerektiren, toplum içinde saygın bir meslektir. Çağlar boyunca tıp alanındaki gelişmelerle birlikte ilerlemiş olan ebelik; günümüzde bilimsel ve ahlaki değerleri harmanlayan profesyonel bir tıp disiplini olarak önemini korumaktadır.

Ebeler; sağlıklı bir doğum gerçekleştirilmesi, anne-çocuk sağlığının geliştirilmesi ve korunması konularında verdikleri önemli hizmetlerin yanında, gerekli tıbbi önlemlerin alınması ve gerektiğinde acil müdahalelerin yapılması konularında da hizmet sunarlar. Yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev üstlenerek, her çeşit zor koşulda fedakârlık içerisinde sorumluluklarını yerine getiren ebelerimiz sağlık sistemimizin vazgeçilmez yapı taşlarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kadın sağlığının koruyucusu olarak özveriyle çalışan tüm ebelerimizin 5 Mayıs Ebeler Gününü kutlar; başarılarının devamını dilerim.