Baloğlu yatırımları inceledi

Baloğlu yatırımları inceledi

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu ile Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi tarafından restore edilen Takkasızlar Konağı ile yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi’nde incelemelerde bulundu.



Milletvekili Baloğlu ve Başkan Akkaya’nın incelemelerine AK Parti Akşehir İlçe Teşkilat Başkanı Abdullah Bahadır Örs ile Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit’te eşlik etti.
Konakta incelemelerde bulunan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Akşehir’de bir tarihi konağın, Takkasızlar Konağı’nın da şaha kalktığını, Akşehir halkının geçmişten bugüne tarihi değerlerinden bir tanesinde daha son noktaya gelindiğini görüyoruz. Bu konak yaklaşık 150-200 yıllık geçmişi olan bir konak. Bu konak daha önce belediyemiz tarafından satın alınmıştı. Restorasyon, proje işlemleri, izinleri derken Akşehir Belediye’mizin emlak vergilerinde kesilen yüzde 10 kesimi tarihi eserlerin restorasyonu için kullanılması ilgili kaynakla restore edildi. Geçmişte ki görkemi ile bugünün Akşehir’ine hizmet eder duruma geldi. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, Belediye Başkanımıza ve Fen İşleri ekibimize çok teşekkür ediyorum. Bu eserle birlikte Akşehir’de artık el değmeyen tarihi eser neredeyse kalmadı. En son Akşehir’imizin bir Selçuklu eseri olan İplikçi Camimizde tüm görkemiyle şu anda restore ediliyor. Akşehir’de nerdeyse Osmanlı döneminden kalan tek eser diyebileceğimiz Hasan Paşa İmaret Caminin de ihalesi yapılıyor. İnşallah kısa bir süre sonra bu camimizde de restorasyon başlayacak” dedi.
Takkasızlar Konağı’ndaki incelemelerin ardından Akşehir’de yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi’ne geçen Baloğlu ve Akkaya burada da Gençlik Spor İlçe Müdürü Sadık Köseoğlu’ndan bilgi alarak incelemelerde bulundu.
Milletvekili Baloğlu yaptığı açıklamada, “Akşehir’imiz için güzel bir hizmeti şu anda Belediye Başkanımız, İlçe Başkanımız, Gençlik İlçe Spor Müdürümüzle birlikte gezisini yaptık. Şu anda gençlik merkezimiz kullanıma hazır geçici kabulü yapılmış ve son rötuşları yapılıyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde hizmet vermeye başlayacak. Akşehir’de gençlerimize verdiğimiz önemin en güzel göstergesi. Artık gençlerimiz kahve köşelerinden kurtularak, modern bir ortam içerisinde, okuma salonlarının olduğu, kütüphanesinin olduğu, bilgisayar salonunun olduğu, hem müzik anlamında ve edebiyat anlamında derslerin verilebileceği, çalışmaların yapılabileceği alanların olduğu bilimsel çalışma alanlarının olduğu, modern bir gençlik merkezine kavuştu. Artık gençlerimizin Akşehir’de durağı ‘Akşehir Gençlik Merkezi’ olacak. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Başta bu projenin uygulanmasında o dönemin Dış İşleri Bakanı olan şimdi Başbakanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Onun talimatlarıyla bu hizmet gerçekleşti. Bunların yanında yine akşamda kullanabilecek tenis kortu sahası, basketbol sahası ve yine sanayi bölgesinde yapılan suni çim sahamız Akşehirli halkımızın, gençlerimizin hizmetinde. Tabi bu hizmetler durmayacak daha da devam edecek. İnşallah beldeden mahalleye dönüşen yerlerimize halı saha yapmak içinde Belediyemiz ve Teşkilatımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde bu da gerçekleşecek. Bu modern gençlik merkezini gezdik ve gezmeye doyamadık. İçerisinde her türlü imkan var bu gençlik merkezimizin Akşehir’imize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum ve mutlaka bütün Akşehirlilerimizin gelip burayı görmesi gerektiğini de buradan söylemek istiyorum” diye konuştu.
Milletvekili Baloğlu ve beraberindekiler Gençlik Merkezi incelemeleri sırasında bir süre basketbol potasına atışta yaptı.