Balkanlar'dan 4 bine yakın hacı adayı yola çıkacak

Balkanlar'dan 4 bine yakın hacı adayı yola çıkacak

Bosna Hersek, bin 411 hacı adayı ile bölge ülkeleri arasında en fazla kişinin hac vazifesini yerine getireceği ülke oldu

Balkan ülkelerinden bu yıl 3 bin 978 hacı adayı, İslam'ın şartlarından biri olan hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek.

Bosna Hersek, bin 411 hacı adayı ile bölge ülkeleri arasında en fazla kişinin hac vazifesini yerine getireceği Balkan ülkesi oldu.

Ortadoğu ülkelerinde yaşanan savaşlar nedeniyle bu yıl da sadece hava yoluyla kutsal topraklara ulaşacak olan Bosnalı hacı adaylarının, 10-13 Eylül'de yola çıkması planlanıyor. Bosna Hersek İslam Birliği organizasyonunda hacca gidenler bu yıl 3 bin 800 avro ödeyecek.

Bosna Hersek'in ardından bu yıl en fazla hacı adayına sahip Balkan ülkesi ise Makedonya oldu. Makedonyalı bin hacı adayının bir kısmı hava yoluyla bir kısmı ise İstanbul'a kadar kara yolu, sonrasında ise hava yoluyla kutsal topraklara ulaşacak. 7-14 Eylül'de yola çıkacak hacı adaylarından sadece hava yolunu kullanacaklar 3 bin 400, İstanbul'a kadar kara yoluyla ulaşıp sonra yola uçakla devam edecekler ise 2 bin 400 avro ödeyecek.

Kosova, 900 hacı adayıyla Bosna Hersek ve Makedonya'nın ardından bu yıl en fazla hacı adayının kutsal topraklara gideceği Balkan ülkesi. 14-15 Eylül'de hava yoluyla Suudi Arabistan'a hareket edecek Kosovalı hacı adayları, hac ibadeti için 3 bin 400 avro ödeyecek.

Arnavutluk'tan ise bu yıl 400 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Arnavutluk İslam Birliğinden alınan bilgiye göre, Karadağ'a ayrılan kontenjanın dolması nedeniyle bu ülkede yaşayan bazı Arnavut kökenli vatandaşlar da Arnavutluk İslam Birliği organizasyonunda Suudi Arabistan'a gidecek. Hava yoluyla 15 Eylül'de yola çıkacak hacı adayları, 2 bin 800 avro ödeyecek.

- Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan

Sırbistan'dan ise bu yıl 140 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Sırbistan İslam Birliğinden alınan bilgiye göre, hacı adayları 15-17 Eylül arasında Belgrad'dan kalkacak uçakla Suudi Arabistan'a hareket edecek. Kutsal topraklarda 20 gün kalmaları planlanan hacı adayları, 3 bin 200 avro ödeyecek.

Balkanlar'ın en küçük ülkesi Karadağ'dan ise bu yıl 82 hacı adayı kutsal topraklara gidecek. Karadağ İslam Birliğinden edinilen bilgiye göre, 15 Eylül'de hava yoluyla kutsal topraklara hareket edecek hacı adayları bu yıl hac ibadeti için 3 bin 200 avro ödeyecek.

Bu yıl en az hacı adayını kutsal topraklara uğurlayacak ülke ise Hırvatistan. Hırvatistan İslam Birliğinden alınan bilgiye göre, bu yıl Hırvatistan'dan Suudi Arabistan'a sadece 45 hacı adayı gidecek. İstanbul aktarmalı olarak Suudi Arabistan'a ulaşacak hacı adayları 16 Eylül'de yola çıkacak. Hırvatistan İslam Birliğinin belirlediği hac ücreti ise 3 bin 400 avro.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı