Balkanişbirliği Başkanı Adiloğlu:

Balkanişbirliği Başkanı Adiloğlu:

"Şunun bilinmesini isteriz ki Türkiye'de herhangi bir güvenlik zaafı yoktur. Türkiye, her zaman olduğu gibi tüm Avrupa ülkelerinden daha güvenli bir ülkedir"

BURSA (AA) - Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği (Balkanişbirliği) Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Balkan ülkelerinden Türkiye'ye seyahat etmek isteyenlerde güvenlik anlamında bir tereddüt oluştuğu yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Şunun bilinmesini isteriz ki Türkiye'de herhangi bir güvenlik zaafı yoktur. Türkiye, her zaman olduğu gibi tüm Avrupa ülkelerinden daha güvenli bir ülkedir." dedi.

Adiloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini başarıyla bertaraf eden Türkiye'nin, geleceğe daha sağlam adımlarla yürüyeceğini, bunu yaparken de başta komşuları, İslam dünyası ve "evlad-ı fatihan" olarak görülen Balkan ülkelerine mihmandarlık etme misyonunu sürdüreceğini kaydetti.

Darbe girişimi sonrası en büyük desteği İslam dünyasından, Balkan ülkelerinden ve Türk cumhuriyetlerden gördüklerini ifade eden Adiloğlu, büyük Türk devletinin bu manevi desteği asla unutmayacağını dile getirdi.

Adiloğlu, dernek olarak da üstlendikleri misyon çerçevesinde yollarına devam edeceklerini aktararak, "Balkan ülkelerine yönelik projelerimiz, çalışmalarımız artarak devam edecek. Türkiye, bugün, dünden daha güçlü bir konumdadır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Balkan ülkelerinden Türkiye'ye seyahat etmek isteyenlerde güvenlik anlamında bir tereddüt oluştuğu yönünde duyumlar aldıklarını anlatan Adiloğlu, "Şunun bilinmesini isteriz ki Türkiye'de herhangi bir güvenlik zaafı yoktur. Türkiye, her zaman olduğu gibi tüm Avrupa ülkelerinden daha güvenli bir ülkedir. Türk halkı misafirlerini ağırlayacak, koruyacak güce ve kudrete sahiptir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :