Balkan Türklerinden "İthalat" Talebi

Balkan Türklerinden "İthalat" Talebi

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu:- "Türkiye'nin, Balkanlardaki Türklerin ürettiği ürünleri ithal etmesini istiyoruz"- "Türkiye Cumhuriyeti, belli bir ölçüde et ve canlı hayvan ithal ediyor. Bunu yaparken hassas davranıp Türk bö

ESKİŞEHİR (AA) - ZEHRA AYDIN - EMRAH YAŞAR - Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Balkanlardaki Türklerin ürettiği ürünleri Türkiye'nin ithal etmesini istediklerini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, belli bir ölçüde et ve canlı hayvan ithal ediyor. Bunu yaparken hassas davranıp Türk bölgesinden, Türk üreticisinden alsın istiyoruz" dedi.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfederasyonun, 171 dernek ve 9 federasyonu bünyesinde barındıran ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu ifade etti.

Hem Balkanlardaki Türklerin hem de Türkiye'deki Balkan göçmenlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının çözümü için çaba sarf ettikleri belirten Hacıoğlu, "Aynı zamanda Balkanlardaki Türk varlığını stratejik olarak sürdürmek adına projeler üretiyoruz" ifadesini kullandı.

Hacıoğlu, Balkan Türklerinin ciddi sorunları bulunduğunu ve Türkiye'den talepleri olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Balkanlarda yaşayan Türk kardeşlerimizin ciddi manada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin desteğine ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti, Türklerin yaşadığı, hayvancılık yaptığı bölgelerden, onların hayvanlarını alıp ithal ederse işte asıl bu şekilde destek vermiş olur. Balkan Türkleri hiçbir zaman hazır bir şey beklemez. Balkan Türklerine ekonomik anlamda pozitif ayrım yapılmasını istiyoruz. Bunların emeği karşılığında ürettiklerini alabiliriz. Makedonya, Bulgaristan, Kosova ve Romanya'da bu tür uygulamalar yapılabilir, oradaki insanlarımız desteklenebilir. Türkiye'nin, Balkanlarda Türklerin ürettiği ürünleri ithal etmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, belli bir ölçüde et ve canlı hayvan ithal ediyor. Bunu yaparken hassas davranıp Türk bölgesinden, Türk üreticisinden alsın istiyoruz" 

Hacıoğlu, Balkan Türklerine destek verilmesi amacıyla her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ederek, Türklerin yoğun yaşadığı yerlere yatırım yapılmasını talep etti.

Balkan Türklerinden "İthalat" Talebi

Balkan Türklerinden "İthalat" Talebi

Kaynak:Haber Kaynağı