Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu:

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hacıoğlu:

"Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olması Balkanlardaki Türklere her zaman güven verir"

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Türkiye'de güçlü ve istikrarlı bir hükümetin olmasının Balkanlardaki Türklere her zaman güven verdiğini söyledi.

Hacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin desteği olmadan Balkanlarda Türk olmanın, yaşamanın zor olduğunu anlatarak, son yıllarda gerçekleşen projelerin devamı konusunda istikrarlı bir hükümetin olmasının önemini vurguladı.

Rusya ve Esed güçlerinin Bayırbucak Türkmenlerine karşı yürüttüğü asimilasyon girişimini Balkan Rumeli Türkleri camiası olarak şiddetle kınadığını belirten Hacıoğlu, "Hükümetimizin bugüne kadar göstermiş olduğu kararlı tutumlarından dolayı memnuniyetimizi belirtiyoruz. Aynı şekilde muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri kuruluşları ve tüm Türkiye'nin aynı kararlı duruşu sergilemelerini arzu ediyoruz" diye konuştu. 

Hacıoğlu, ayrıca Avrupa ülkelerinin mülteci konusunu gözden geçirmeleri gerektiğini ifade ederek, "Çifte uygulamalardan vazgeçip, standart uygulamalara geçmelerini bekliyoruz" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı