Balkan göçmenleri iftarda buluştu

Balkan göçmenleri iftarda buluştu

İftara Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in döneminde kolordu komutanlığı yapan emekli Tuğgeneral Şerif Patkoviç de katıldı

İSTANBUL (AA) - Eyüp Belediyesi ile İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin düzenlediği "Balkan Müslümanları iftar buluşması" Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde yapıldı. 

İftar programına Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, İnsan ve Medeniyet Hareketi Başkanı Kemal Özden ile Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in döneminde kolordu komutanlığı yapan emekli Tuğgeneral Şerif Patkoviç ile İstanbul'daki Balkan göçmenleri katıldı. 

İftar programında konuşan Patkoviç, İstanbul'daki Balkan kökenli Müslümanlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

İslam dünyasında son yıllarda bazı değerlerin unutulduğunu ve Müslümanların bu durumdan kurtulmak için tek reçetesinin gerçek İslam'a dönmek olduğunu kaydeden Patkoviç, "Böylesi iftar programlarında bir araya geldiğimiz gibi ahirette de bir arada olabilmemiz için dua ediyorum" dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da Eyüp Belediyesi olarak Bosna Hersek ve Makedonya'da düzenledikleri iftar organizasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. 

Önceki yıl sel felaketinde mağdur olan Bosna Hersek'in Brçko kentindeki Müslümanlara bu yıl da yardım götürdüklerini anlatan Aydın, kentteki 3 bin Müslümanın iftar vesilesiyle bir araya geldiğini kaydetti. 

Makedonya'da düzenlenen iftar programlarına da değinen Aydın, "Makedonyalı Müslümanların 7 Haziran seçimlerinin ardından ciddi anlamda morali bozulmuş. 'Biz burada sahipsiz mi kalacağız?' şeklinde endişelerini belirttiler. Biz, Türkiye'deki yerel yönetimler olarak oradaki kardeşlerimize 'Biz sizin yanınızdayız' mesajı vermek için o coğrafyaya yardım götürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı