Balıkesirspor'a 4 teknik adam yetmedi

Balıkesirspor'a 4 teknik adam yetmedi

- 2015-2016 sezonunda 4 teknik adamın çeşitli sürelerde görev aldığı takım, Süper Lig hedefini gerçekleştiremedi - Balıkesirspor'da en başarılı dönemi geçiren teknik direktör, 12 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgiyle Reha Kemal Erginer oldu

BALIKESİR (AA) - PTT 1. Lig'de 2015-2016 sezonunda 4 teknik direktörün çeşitli sürelerde görev yaptığı Balıkesirspor, Süper Lig hedefinin uzağında kaldı.

Sezona teknik direktör Erkan Sözeri yönetiminde başlayan Balıkesirspor'da, daha sonra sırasıyla Muhammet Yılmaz, Fikret Yılmaz ve Reha Kemal Erginer görev yaptı.

Spor Toto Süper Lig'e yükselme hedefiyle sezona başlayan Balıkesirspor, ilk 7 haftada Sözeri döneminde 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgiyle 8 puanla 12. sırada yer aldı. Kırmızı-beyazlılar bu süreçte sadece Kardemir Karabükspor'u mağlup etti ve 9 gol atıp kalesinde 8 gol gördü.

Balıkesirspor'da ilk teknik direktör değişikliği, 7. hafta maçlarının ardından yapıldı.


- Muhammet Yılmaz ve Fikret Yılmaz


Sözeri'nin ardından teknik direktörlüğe getirilen Muhammet Yılmaz, takımın başında 4 maça çıktı. Kırmızı-beyazlı ekip, 4 maçta 2 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi yaşarken 7 puan topladı.

Ligde 11. hafta sonunda 15 puanla 9. sırada yer alan Balıkesirspor'da yeni yönetimin iş başına gelmesiyle bir teknik direktör değişikliği daha yapıldı.

Yeni yönetimin sözleşme imzaladığı Fikret Yılmaz'ın takımın başında bulunduğu ilk 8 karşılaşmada işler yolunda gitti. Kırmızı-beyazlılar, bu 8 müsabakadan 4'ünü kazandı, 4'ünde berabere kaldı ve 19. hafta sonunda lider Kardemir Karabükspor'un 2 puan gerisinde 3. sırada yer alıp zirve yarışına ortak oldu.

Balıkesirspor, 8 maçlık yenilmezlik serisinin ardından 20-24. haftalarda başarısız sonuçlar aldı. 5 maçta sadece 2 beraberlikle 2 puan çıkaran Balıkesirspor'da, 24. haftadan sonra Fikret Yılmaz'la da yollar ayrıldı.


- Reha Kemal Erginer dönemi


Başarısız sonuçlarla zirveden uzaklaşan Balıkesir temsilcisinde, 24. haftanın ardından teknik direktörlüğe Reha Kemal Erginer getirildi.

Erginer, normal sezonda 10 maçta takımının başında sahaya çıkarak genel anlamda başarılı skorlara imza attı. Balıkesirspor, Erginer yönetiminde 10 maçta 6 galibiyet ve 1 beraberlikle 19 puan elde edip play-off oynama hakkını kazandı.

Play-off yarı finalinde Multigroup Alanyaspor ile sahasında 0-0 berabere kalan Balıkesirspor, deplasmanda 1-0 yenilerek Süper Lig'e yükselme umutlarını 2016-2017 sezonuna bıraktı.

Kırmızı-beyazlı ekip bu sezon en başarılı periyodu, 12 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet yaşanan Erginer döneminde geçirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :