Balıkesir'den Ağrı'ya "yardım köprüsü"

Balıkesir'den Ağrı'ya "yardım köprüsü"

Ayvalıklı bir üniversite öğrencisinin, öğrenimini sürdürdüğü Ağrı'daki ihtiyaç sahipleri için başlattığı girişim kapsamında, bir kamyonet dolusu yardım malzemesi toplanarak bu kente gönderildi

BALIKESİR (AA) - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde öğrenim gören bir gencin, memleketi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde öncülük ettiği kampanya ile toplanan giysiler ve eğitim malzemeleri, Ağrı'daki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, üniversitenin Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Umut Özkan, Ağrı'da gönüllü arkadaşlarıyla sosyal içerikli projeler düzenliyor.

Köy ve mezralarda yaşayan ilkokul öğrencilerinin ihtiyaç duyduğu giysi ve eğitim malzemelerini hayırseverlerden temin eden Özkan ile arkadaşları, Toplum Gönüllüleri Vakfının "Senden Bana Kalan" adlı projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

Tatil için memleketi Ayvalık ilçesi Altınova Mahallesi'ne gelen Özkan, İlçe Kaymakamı Namık Kemal Nazlı'dan projelerine destek istedi. Nazlı'nın girişimleri, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneğinin destekleriyle toplanan bebek tulumları, ayakkabı, çorap, pantolon, kazak, ceket, palto, bere gibi giyim eşyaları, kolilerle kamyonete yüklendi ve Ağrı'ya gönderildi.

Özkan, Ayvalık'tan Ağrı'ya, toplayacağı birkaç koli giyim eşyasıyla döneceğini düşündüğünü söyledi.

Projelerine destek istediği Kaymakam Nazlı'nın, kendisini Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı'ya yönlendirdiğini belirten Özkan, "Derneğe geldim ve 10 büyük koliden fazla kıyafet teslim aldım. Bir kamyonet dolusu bu yardım malzemesini Ağrı'ya ulaştıracağız. İnşallah bu yardımların devamı da gelecek. Gerçekten de Ayvalık, beklediğimden daha fazla ilgi gösterdi. Bunun için de başta 'Fatma anne' olmak üzere, herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Özkan, yardım malzemelerini Ağrı'da muhtarlar aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacaklarını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :