Balıkesir'deki kuvvetli yağış

Balıkesir'deki kuvvetli yağış

Ayvalık'ta afet kriz masası oluşturuldu

BALIKESİR (AA) - Sel baskınında zarar gören Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi öncülüğünde, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye Amirliği işbirliğiyle afet kriz masası oluşturuldu.

Konuyla ilgili Ayvalık Kaymakamlık binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Kaymakam Namık Kemal Nazlı, ilçenin metrekare başına 215 kilogram yağış alması sonucunda ortaya çıkan durumun doğal bir afete dönüştüğünü söyledi.

Sel felaketi nedeniyle ilçe genelindeki pek çok işyeri, konut ve tarım arazisinin zarar gördüğünü belirten Nazlı, şöyle konuştu:

"Bu zararın tespiti amacıyla kaymakamlığımızın yanı sıra belediyemiz, itfaiyemiz, Emniyet Müdürlüğümüz ile Jandarma Komutanlığımız ortaklığında bir komisyon kurduk. Sel nedeniyle zarar gören vatandaşlarımız hasarlarının tespiti ile ilgili başvurularını Ayvalık Belediyesi bünyesinde oluşturduğumuz bu merkeze iletecekler. Buraya yapılan tüm müracaatları komisyonumuz yerinde yapacağı incelemelerin ardından değerlendirecektir. İki nüsha halinde tutulacak olan tutanakların ardından vatandaşlarımızın zararları ilgili mercilere bildirilecek."

Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise Belediye bünyesindeki tüm ekiplerin görev başında olacağını aktararak, hasar tespiti konusunda yapılacak bildirimler üzerine tutanak hazırlanacağını ve bu tutanakların Balıkesir Valiliğine iletileceğinin belirtti.

Belediye bünyesindeki tüm ekiplerin görev başında olacağını aktaran Gençer, hasar tespiti konusunda yapılacak bildirimler üzerine tutanak hazırlanacağını ve bu tutanakların Balıkesir Valiliğine iletileceğinin anlattı.

Ayvalık'ın çok ciddi bir afet atlattığını belirten Gençer, "Ayvalık çok yaygın bir yerleşim yeri. Sel çok değişik yerlerde etkili oldu. Halen daha suların bulunduğu yerler var. Buralar da Ayvalık Belediyesi ve itfaiye ile birlikte yapılan çalışmalarla tahliye edilmeye çalışılıyor. Koordineli çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor." ifadesinde bulundu.

Gencer, vatandaşların, "0266 312 10 21" ve "0850 811 10 10" nolu telefonları arayarak kriz masasına ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :