Balıkesir'deki FETÖ/PYD soruşturması

Balıkesir'deki FETÖ/PYD soruşturması

Vali Yazıcı:- "İl genelinde FETÖ/ PYD soruşturmasına ilişkin bin 858 kişi görevden uzaklaştırıldı, 224 kişi tutuklandı, 146 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve hala 5 kişi aranmaktadır"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin il genelinde şu ana kadar bin 858 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 224 kişinin tutuklandığını, 146 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını ve 5 kişinin ise arandığını bildirdi.

Vali Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan kişiler hakkında bilgi aktardı.

FETÖ'ye yönelik her türlü ihbarı değerlendirdiklerini vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da gerçekleşen hain kalkışmanın ardından birçok ilde olduğu gibi biz de hainlerin bulunması için harekete geçtik. İl genelinde FETÖ/PYD soruşturmasına ilişkin bin 858 kişi görevden uzaklaştırıldı, 224 kişi tutuklandı, 146 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve hala 5 kişi aranmaktadır. Ayrıca Valiliğimize bin 454 itiraz başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan bin 362 itiraz dilekçesi Başbakanlık makamına ulaştırıldı. Biz hala gelen ihbarları değerlendiriyoruz. Ayrıca kendimiz de araştırmalar yapıyoruz. Diğer illere göre bizde daha fazla tutuklama var."

Vali Yazıcı'ya toplantıda İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren ve İl Jandarma Komutan Vekili Albay Hasan Aksoylu da eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :