Balıkesir'de organ bağışı

Balıkesir'de organ bağışı

Bandırma'da beyin ölümü gerçekleşen erkek hastanın organları 7 kişiye umut oldu

BALIKESİR (AA) - Bandırma'da beyin ölümü gerçekleşen 25 yaşındaki erkek hastanın organları 7 kişiye nakledilecek.

Bandırma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, gazetecilere yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki hastanın, Balıkesir'e bağlı Gönen İlçesi'ndeki evinde merdivenlerden düşerek beyin kanaması geçirmesi sonucu hastaneye getirildiğini söyledi.

Yoğun bakıma alındıktan sonra hayati bulgularını kaybeden hastanın beyin ölümünün düşünüldüğünü ve buna yönelik tüm testlerin yapıldığını belirten Şenveli, "Hastaya, dün saat 13.30 itibarıyla beyin ölümü tanısı konuldu." dedi.

Hastanın organlarının bağışlanmasının, aileyle yapılan görüşmeler neticesinde gerçekleştiğini anlatan Şenveli, şöyle konuştu:

"Hastanın, Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi'nin incelemeleri neticesinde kalp, akciğer, karaciğer, böbreklerinin ve kornealarının alınmasına karar verildi. Kalp ve Akciğer için Bandırma 6. Ana Jet Üssü'ne inen ambulans uçak ile Ege Üniversitesinden, Karaciğer için Bursa Acıbadem Hastanesi, böbrekler için Bursa Uludağ Üniversitesi ve kornealar için de Balıkesir Üniversitesi Hastanesinden ekipler, Bandırma Devlet Hastanesine gelerek organ naklini gerçekleştirmek üzere organları aldılar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :