Balıkesir'de Millet Kıraathanesi'nin temeli atıldı

Balıkesir'de Millet Kıraathanesi'nin temeli atıldı

İsmail Akçay Parkı'nda yaptırılan ve içinde restoran, kafeterya, kütüphane, toplantı salonu ile sosyal alanların bulunacağı Millet Kıraathanesi'nin temeline ilk harç, törenle atıldı- Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu:- "Millet Kıraathaneleri ve M

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, İsmail Akçay Parkı'nda yaptırılan ve içinde restoran, kafeterya, kütüphane, toplantı salonu ile sosyal alanların yer alacağı Millet Kıraathanesi'nin temeli törenle atıldı.

Plevne Mahallesi İsmail Akçay Parkı'ndaki 550 metrekarelik alanda yaptırılan ve gelecek yılın başında hizmete açılması planlanan Millet Kıraathanesi'nin temel atma törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Merkez Altıeylül ilçe Belediye Başkanı Hasan Avcı, AK Parti milletvekilleri, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kafaoğlu, törende yaptığı konuşmada, restoran, kafeterya, kütüphane, toplantı salonu ve sosyal alanların bulunacağı Millet Kıraathanesi'nin direkt halka hitap etmek, onlara dokunmak amacıyla yapıldığını ifade etti. İlk Millet Bahçesi temelini İvrindi ilçesinde attıklarını ifade eden Kafaoğlu, şöyle konuştu:

"Daha sonra Havran, Savaştepe, Kepsut ve şehir merkezinde temelleri atarak yeni dönemde halkımızı Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri ile buluşturmuş olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu iki konuya özel önem vermektedir. 90'lı yıllarda ideolojik belediyecilik anlayışı vardı. AK Parti ile hizmet belediyeciliğini tanıdık. Arkasından yine AK Parti ile sosyal belediyeciliği tanıdı bu toplum. Şimdi trend gönül belediyeciliğine geçiyor. İşte bu millet kıraathaneleri ve millet bahçeleri direkt halka hitap etmek ve onlara dokunmak için önemli unsurlar. İnsanlarımız artık küçük şeylerden de mutlu oluyor. 'Siz benim şahsıma ne yaptınız, benim hayatıma nasıl dokundunuz?' diye soruyor insanlar. Oy verirken de buna bakıyor. İşte bu projeler onların hayatına dokunuyor. Yürüyüş yolları, kafeteryaları, kütüphaneler ve piknik alanlarıyla halkın hayatını kolaylaştıran ve zenginleştiren bir oluşum."

- "Bunun tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyorum"

Kafaoğlu, Millet Kıraathaneleri'nin de insanların mutlu ve huzurlu olduğu, çayını, kahvesini içebildiği, kitapların bulunduğu yerler olacağına işaret ederek, "Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu millet kıraathanesinin yapımını üstlenen Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli'ye de teşekkür ediyorum. Diğer iş adamlarına da örnek olsun. Geceleri özellikle parklar mevcut haliyle çok atıl duruyor. İnsanlar geçmeye korkuyor. Biz buraları Millet Kıraathaneleri ile süslersek, buraları geceleri de işlevsel hale gelir. O mahalledeki sosyal ihtiyacı da gidermiş oluyor. Bunun tüm belediyelere örnek olmasını temenni ediyorum." dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı da inşaatın 3-4 ay içinde tamamlanmasının planlandığını belirterek, ilerleyen zamanlarda Millet Kıraathanelerinin sayısının artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri temele ilk harcı attı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :