Balıkesir'de kuvvetli yağış

Balıkesir'de kuvvetli yağış

Dün akşamdan beri etkili olan kuvvetli yağmur nedeniyle metrekareye 215 kilogram yağışın düştüğü Ayvalık ilçesinde, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, İzmir karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Baskın nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinde hasar meydana gelen ilçede, mahsur kalanlar tahliye edildi, su birikintileri yüzünden trafik yoğunluğu oluşan Ayvalık-İzmir karayolunda ise önlem alındı.

Dün geceden beri yağan yağmur, il genelinde en fazla Ayvalık ilçesinde etkisini gösterdi. AA muhabirinin Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ayvalık'ta metrekareye 215 kilogram yağış düştü.

Metrekareye düşen yağış miktarı, Balıkesir merkezde 122, Edremit, Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde 80, diğer ilçelerde ise 50 kilogram olarak ölçüldü.

Öte yandan, Ayvalık-İzmir karayolunda su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Balıkesir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin bölgede 2 ekiple başlattığı çalışmalar sürerken, 200'e yakın ev ve iş yerinde de su baskınları yaşandı. Su baskını nedeniyle mahsur kalan birçok kişi güvenli noktaya taşındı, yakınları bulunmayanlar otellere yerleştirildi. Tahliye işlemleri devam ediyor.

Bölgede 100 itfaiye personeli 70'e yakın su tahliye motoruyla çalışırken, AFAD yetkilileri, Ayvalık dışında, il genelinde şimdilik ciddi bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Öte yandan Gömeç ilçesinde ise bir menfezin çöktüğü bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :