Balıkesir'de hayvansal atıklar enerjiye dönüşecek

Balıkesir'de hayvansal atıklar enerjiye dönüşecek

Büyükşehir Belediyesi, 550 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş ve 30 milyon kanatlı hayvandan ortaya çıkan günlük 35 bin tonluk atığın enerjiye dönüştürülmesi için çalışma başlattı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 550 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş ve 30 milyon kanatlı hayvandan ortaya çıkan günlük 35 bin tonluk atığın enerjiye dönüştürülmesi için çalışma başlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaptığı açıklamada, Balıkesir'in kırmızı ve beyaz et üretimiyle önde geldiğini, diğer bazı gıda ürünlerindeki yüksek üretimin de etkisiyle "Türkiye'yi doyuran il" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Göreve geldikten sonra il genelinde geniş çaplı çalışma başlattıklarını, öncelikli sorunların çözümüne ilişkin yol haritası belirlediklerini ifade eden Uğur, bu kapsamda hayvansal atıkların çevreye verdiği zararın önlenmesiyle ilgili proje geliştirdiklerini anlattı.

İl genelinde 550 bin büyükbaş, 1 milyon küçükbaş ve 30 milyon kanatlı hayvan bulunduğunu vurgulayan Uğur, şunları kaydetti:

"Günlük 35 bin ton hayvansal atık açığa çıkıyor. 10 günde 350 bin ton. İnanılmaz büyük bir rakam. Köylerde atıklar kanalizasyona veriliyor. Kanalizasyonlar da sürekli tıkanıyor, sorunlar yaşanıyor. Bu sorunu çözmemiz lazım. Atığın fazla olduğu bölgelerimizden birinde enerji üretimiyle ilgili pilot çalışma yapacağız. Sonuçta bu atıklardan enerji üretiliyor. Hem kirliliği önleyeceğiz hem de ciddi anlamda elektrik üretmiş olacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı