Balıkçıların kurtardığı Muhammed bebek babasına kavuştu

Balıkçıların kurtardığı Muhammed bebek babasına kavuştu

Yunanistan'a gitmek için bindikleri teknenin Kuşadası Körfezi açıklarında batması sonucu balıkçıların çabasıyla kurtarılan 1,5 yaşındaki Muhammed, Suriye'den gelen babası İhsam Hasan'a kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor- Baba Hasan:- "Muhammed'in kurtarılma a

İZMİR (AA) - EFSUN YILMAZ - Yunanistan'a gitmek için bindikleri teknenin Kuşadası Körfezi açıklarında batması sonucu balıkçıların çabasıyla kurtarılan 1,5 yaşındaki Muhammed, babası İhsam Hasan'a kavuştu. 

Yunanistan'a geçmek isteyen Suriyelileri taşıyan teknenin 21 Ekim'de batması sonucu 10'u çocuk 13 kişi denizde kaybolmuş, 1,5 yaşındaki Muhammed'in ölümle yaşam arasındaki anları ise balıkçıların çektiği görüntülerle hafızalara kazınmıştı.

Balıkçıların kurtardığı Muhammed, olayın ardından, annesi Loren Halef ile İzmir'in İkiçeşmelik semtinde yaşayan akrabalarının evine sığındı. Zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalışan hamile anne ve Muhammed'in yüzünü, Suriye'den gelen baba İhsam Hasan güldürdü. 

- "Onları kurtarmak istemiştim"

Suriye'nin Amude kentinden gelen İhsam Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuğunun kurtarılma görüntülerini gözyaşlarıyla izlediğini ve Suriye'de kalamadığını anlattı.

Çocuğunu ve eşini görmek için Türkiye'ye geldiğini belirten Hasan, "Ben ülkemde kasaplık yapıyordum ama evimi, işimi kaybettim. İmkanlarım yetersizdi. Muhammed'in bünyesi zayıf çabuk hastalanıyordu. Suriye'de doktor yok, ilaç yok. En azından eşimi ve oğlumu göndermem gerekiyordu. Onları kurtarmak istedim" diye konuştu.

Bazı akrabalarının o faciada hayatını kaybettiğini, eşi ve Muhammed'in yaşamasının ise mucize olduğunu dile getiren Hasan, "Denizde kaybolanlar da yabancım değildi, çok üzüldüm. Oğlumu kurtaran balıkçıların ise gözlerinden öpüyorum. Allah onların çocuklarını da bağışlasın" diye konuştu. 

İhsam Hasan, çaresiz durumda olduğunu, yasal yollardan akrabalarının yaşadığı İsviçre'ye ulaşmak istediğini söyledi.

- "Muhammed'in sevinçten uyuyamadı"

Oğlu Muhammed ile denizden kurtarılan Loren Halef ise artık eşini görmekten umudunu kesmiş haldeyken kavuştuklarını anlattı.

Çok sevdiği eşi İhsam'ı bir kez daha görebildiği için mutlu olduğunu ifade eden Halef, babasının gelmesini bekleyen Muhammed'in sevinçten uyuyamadığını kaydetti.

Babasına sarılan 1,5 yaşındaki oğlunun sevincinin ise tarif edilemez olduğunu söyleyen Loren Halef, çok umutsuz koşullarda bile olsalar 3 kişilik ailelerinin bir arada olmasına şükrettiğini dile getirdi. 

Aileye bir üyenin daha katılacağını, hamileliğinin dördüncü ayını tamamladığını belirten Halef, daha güzel günler göreceklerine inandığını sözlerine ekledi. 

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı