Balıkçı ağına "amfora" takıldı

Balıkçı ağına "amfora" takıldı

Sinop'ta İnceburun açıklarında trolle avlanan bir balıkçı teknesinin ağına, içinde çok sayıda cam bardak bulunan amfora takıldı

SİNOP (AA) - Sinop'ta İnceburun açıklarında trolle avlanan Şükrü Zarflıoğlu'na ait balıkçı teknesinin ağına, içinde çok sayıda cam bardak bulunan amfora (İki kulplu, dibi sivri, dar boyunlu, karnı geniş testi) takıldı.

Roma dönemine ait olduğu tespit edilen, içinde 31'i sağlam 4'ü kırık kadeh, kulplu ve boğumlu üç çeşit cam bardak bulunan amfora, Sinop Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Zarflıoğlu, Sinop İnceburun açıklarında avlanırken 90 metre derinlikte trol ağına amfora takıldığını söyledi.

Ağzı ve altı açık amforanın içinde çamura bulanmış 31'i sağlam 4'ü kırık kadeh, kulplu ve boğumlu olmak üzere 3 çeşitten oluşan bardak seti bulunduğunu anlatan Zarflıoğlu, "Bu zamana kadar onlarca amfora buldum müzeye teslim ettim ama böylesini ilk defa gördüm" dedi.

- Roma dönemine ait

Sinop Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen ve Roma dönemine ait olduğu öğrenilen amfora ise incelemeye alındı.

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, bulunan amforanın nadide bir Roma dönemi eseri olduğunu dile getirerek, "Koleksiyonumuza dahil edilecek. Böylece Sinop Arkeoloji Müzemiz daha da zenginleştirecek. Bu zamana kadar müzemize yüzlerce amfora geldi ama böyle içinde cam seti olan bir çeşit gelmedi. Bu nadide Roma dönemi eseri, önümüzdeki dönemde müzemizde sergilenecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı