Bali'deki terör eylemcilerinden İmron'dan DAEŞ'e uyarı

Bali'deki terör eylemcilerinden İmron'dan DAEŞ'e uyarı

İmron: "İslam şiddet ile yayılamaz"

Endonezya'nın Bali Adası'nda 2002'de 202 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları düzenleyenlerden Ali Imron, DAEŞ terör örgütünün saldırılarını kınadı.

"Jakarta Globe" gazetesinde yer alan habere göre, İmron, "Saldırıları, İslam dininin zaferi için düzenlemiştik ancak şiddet yoluyla bunu başarmanın yanlış olduğunu sonradan anladık" dedi. 

Ömür boyu hapse mahkum edilen İmron, "Hayalim İslamiyet'in tüm dünyaya yayılması. Bu çok güzel bir hedef. Ancak bu hedef uğruna düzenlediğimiz saldırılar yanlıştı. İslam şiddet ile yayılamaz" diye konuştu.

DAEŞ örgütünün saldırılarını kınayan İmron, "Onlarla görüşebilsem, izledikleri yolun ne kadar yanlış olduğunu anlatırdım" ifadelerini kullandı.

DAEŞ örgütüne katılan gençlere de seslenen İmron, "Onlara 'cihadın' gerçek anlamını anlatmak isterdim. Cihat, ancak savaşın olduğu yerlerde ve Müslümanlar saldırıya uğradıkları zaman söz konusu olur" dedi.

Turistik Bali Adası'nda 12 Ekim 2002'de düzenlenen üç bombalı saldırıda 202 kişi hayatını kaybetmişti. İmron, bomba düzenekleri yapımına yardım etmekten tutuklanmış ve ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Halen hapishanede bulunan İmron, terör olaylarının aydınlatılmasında polise yardım ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı