Bali'de köprü çöktü: 9 ölü

Bali'de köprü çöktü: 9 ölü

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın Bali Adası'nda asma köprünün çökmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirdi, en az 30 kişi yaralandı.Bali'nin küçük turistik...

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın Bali Adası'nda asma köprünün çökmesi sonucu 9 kişi yaşamını yitirdi, en az 30 kişi yaralandı.

Bali'nin küçük turistik adalarından Nusa Lembongan ile Nusa Ceningan'ı birbirine bağlayan demir asma köprünün dün düzenlenen bir dini tören sırasında çökmesi sonucu yaklaşık 100 kişi suya düştü.

Ulusal Afet Zararlarını Azaltma Ajansı'ndan (BNPB) yapılan açıklamaya göre, köprünün çökmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi yaralandı.

Köprünün altındaki suyun derin olmadığı, ölenlerin demir köprüden düşen parçalar nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan bölge sakini Suar Dika, "Köprünün durumu zaten çok iyi değildi. Ancak insanlar başka bir yol olmadığı için kestirme amaçlı bu köprüyü kullanıyordu. Dün gece burada Hindu dinine mensup kişiler dini tören düzenliyordu. Köprüye bir anda yüklenilmesi sonucu bu olay meydana geldi." diye konuştu.

Köprü kullanılamaz hale geldiği için geçişler teknelerle yapılıyor.

Ekipler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :