Balbaloğlu: Çocuklarımıza sahip çıkalım

Balbaloğlu: Çocuklarımıza sahip çıkalım

Konya Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Davut Balbaloğlu ve Kantinciler Derneği Başkanı Ethem Tartan düzenledikleri basın toplantısında seyyar satıcı saldırısına uğrayan okul kantin işletmecisi açıklama yaptılar.

Toplantıda konuşan Davut Balbaloğlu, geçtiğimiz gün Selçuklu Hocacihan Anadolu İmam Hatip Okulu önünde seyyar satıcıların saldırısına uğrayan Okulun Kantin işletmecisi olan meslektaşımız Mehmet Sarıgül'e yapılan bu saldırı ne ilk nede son bu tür olaylar maalesef zaman zaman oluyor yapılan bu saldırıyı esefle kınıyor ve  en kısa sürede yetkililerin bu tür olayların önüne geçmelerini yasal işlemlerinin  yapılması  hususunu  önemle rica ederiz dedi.

“BUNLARA KİMLER DUR DİYECEK”

Balbaloğlu denetimsiz ve neler sattığı belli olmayan seyyar satıcılara kimlerin dur diyeceğini sorarak açıklamasında şunları söyledi: “İşini temiz ve düzenli yapan esnafımıza sözüm yok. Rızık Allah’tan herkes rızkını tabiî ki arayacak. Ama maalesef bir takım kendini bilmez amacı sadece para olan paradan başka bir şeyi görmeyen; öğrenciye gıda satıyorum diyerek gıdanın dışında para için her şeyi satan. Öğrencilerimize tek tek sigara ve uyuşturucu madde satıldığı bilinmektedir. Merdiven altı ürün satan, vergisi yok, kaydı yok, hiç bir resmi belgesi olmayan ama maalesef okulların etrafında mantar gibi biten bu seyyar satıcılara kimler dur diyecek. Bu tür satıcıların kontrolleri nasıl ve kimler tarafından kontrol ediliyor? Kantinciler olarak bizler devletimizin okulunda kantin işletmeciliği yaparak geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimize hizmet etmekten onur ve gurur duyuyoruz. Burada bir şeyi vurgulamak isterim; bizler okul kantincileri olarak her zaman denetleniyoruz; Milli Eğitim Bakanlığı, Okul Aile Birliği, Tarım İl Müdürlüğü ve zabıtalar tarafından denetleniyoruz. Gerekli yasal belgeler olmadan kantinlerimizi işletmemiz mümkün değildir. Ayrıca bu saldırı olayları dışında birçok okulumuzun kantincileri aynı şekilde seyyar satıcılar tarafından tehdit edilmiş, hatta daha ileri gidilerek Okul idarecilerine dahi tehditler yapıldığının duyuyoruz. Üzülerek söylemek zorundayım ama çocuklarımıza bir zarar gelince mi önlem alacağız? Neden önlemlerimiz tedbirlerimizi önceden almıyoruz?  Sesimizi Okul idarecilerimize Velilerimize, Güvenlik kuvvetlerimize bütün vatandaşlarımıza duyurmak istiyoruz. Toplum olarak hepimizin daha duyarlı olmaya çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum.”  Ferit Hepokur-Memleket