Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi İzmir'de

Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi İzmir'de

Ford Otosan tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Derneği iş birliğiyle yürütülen, Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi kapsamında İzmir'de öğrencilere eğitim verildi

İZMİR (AA) - Ford Otosan tarafından Milli Eğitim Bakanlığı ve Uçan Süpürge Derneği iş birliğiyle yürütülen, Bal Arıları Mühendis Oluyor Projesi kapsamında İzmir'de öğrencilere eğitim verildi.

Meslek seçimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalık eğitimini içeren proje kapsamında, Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneğinin yanı sıra Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği ekipleri, Ford Otosan mühendislerinin de katılımıyla Bornova Anadolu Lisesi'nde eğitim verdi.

Eğitimlerde kız ve erkek öğrencilerin yanı sıra öğretmenlere de meslek seçiminde toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin olumsuz sonuçları anlatıldı.

Ford Otosan'ın proje kapsamında, okullarda eğitimini tamamlayarak üniversitelerin mühendislik bölümlerini tercih eden kız öğrencilere staj imkanı sunacağı kaydedildi.

Ülke genelinde eğitim gören kız öğrencilerin mühendis olmaya teşvik edildiği projede gönüllü olan mühendisler rol model olarak mühendislik mesleğini, çalışma koşullarını ve kendi deneyimlerini öğrencilere ve ailelerine aktarıyor.

Türkiye'deki en az 81 lisede, 8 bin 100 kız ve 8 bin 100 erkek lise öğrencisine ulaşılmasının hedeflendiği proje sonrası 5 yıl ortak izleme programı yürütülecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :