Bakü'de Formula 1 heyecanı

Bakü'de Formula 1 heyecanı

- Formula 1 Dünya Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak Azerbaycan'da, yarışların heyecanı yaşanıyor- Toplam 28 bin biletli seyircinin takip ettiği organizasyonda yarışseverler, pistin hemen yakınındaki Ulusal Park'ta çeşitli eğlence aktiviteleri


BAKÜ (AA) - Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Formula 1 Dünya Şampiyonası'na ikinci kez ev sahipliği yapacak olmanın heyecanı yaşanıyor.

Formula 1'de sezonunun 8. etabı olan Azerbaycan Grand Prix'sinin antrenman turları başladı.

Organizasyonu, 18 bin koltuklu ve 10 bini ayakta olmak üzere toplam 28 bin biletli seyirci takip ediyor. Biletlerin yüzde 60'ı, Rusya, Büyük Britanya, Ukrayna, Gürcistan, Avusturya, Finlandiya, ABD, Almanya ve diğer ülkelerden gelen sporseverlere satıldı.

Hazar denizi kıyısında, yarışın yapılacağı pistin yakınındaki Ulusal Park'ta düzenlenen çeşitli eğlence aktiviteleri organizasyona renk katıyor. Sahilde kurulan stantlarda Azerbaycan'a özgü kültürel ürünler ile el sanatlarının tanıtımı yapılırken aynı alanda kurulan oyun bölgesinde ise Bakü pistinin simülasyonu şeklindeki Formula 1 oyunlarına büyük ilgi gösteriliyor.

Yerli ve yabancı turistler, antrenman turlarına ara verilen bölümlerde Azerbaycanlı müzisyen ve sokak sanatçılarının şarkı ve danslarını takip ederek eğlenceli anlar yaşıyor.

Minik yarışseverlerin de düşünüldüğü etkinliklerde çocuklar, parkta kurulan mini pistte tur atıyor ve farklı eğlence aktivitelerine katılıyor.


-Fernando Alonso'ya büyük ilgi

McLaren Honda takımının İspanyol sürücüsü Fernando Alonso, Hazar Denizi kıyısındaki parkta hayranlarıyla bir araya geldi.

Yarışseverlerin büyük ilgi gösterdiği Alonso, takım arkadaşı Stoffel Vandoorne ile hayranlarına imza dağıttı.

Organizasyonun bugünkü bölümünde, antrenman turlarının yanı sıra Türk pop müziğinin ünlü ismi Tarkan konser verecek.

Azerbaycan Grand Prix'si boyunca yarışseverler, ABD'li müzik grubu The Black Eyed Peas ile pop şarkıcısı Nicole Scherzinger'in performansını izleme şansına da sahip olacak.

Yarışın yapılacağı 25 Haziran Pazar günü ise ABD'li şarkıcı Mariah Carey sahneye çıkacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :