Baksı Müzesi posta pulu oldu

Baksı Müzesi posta pulu oldu

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik:- "PTT olarak, kültürel değerlerimize sahip çıkma ve onları devam ettirmeye yönelik inisiyatif alıyoruz ve almaya devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - PTT Genel Müdürlüğü, geleneksel sanatlarla modern sanatları buluşturan Baksı Müzesi için hazırladığı anma pulu ve posta kartının tanıtımını yaptı.

The Sofa Hotel'deki basın toplantısında konuşan PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, "PTT olarak, kültürel değerlerimize sahip çıkma ve onları devam ettirmeye yönelik inisiyatif alıyoruz ve almaya devam edeceğiz." dedi.

PTT'yi, Türkiye'nin 179 yıllık tarihi olarak değerlendiren Bozgeyik, iletişim çağında, doğru iletişimin toplumun her kesimine yayılması gerektiğini ifade etti.

- "Sanat ve kültür bizim için öncelikli tema olmalı"

Bozgeyik, PTT'nin hayatın her alanında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"PTT, ülkenin acı gününde, tatlı gününde, her gününde var olmuş. Sadece bir posta şirketi olmaktan öte, aslında bu ülkenin kendisi, kültürü, sanatı, sporudur. Biz kurumumuzla ilgili ekonomik hamleler, planlar yaparken yönetimdeki kardeşlerimle beraber şunu söyledik hep: 'Bizim hedefimiz bir dünya markası olmak.' Dünya markası olabilmek için çok çalışabilir, çok büyük bir holding haline gelebilirsiniz, dünyanın sayılı firmalarından biri olabilirsiniz ama sanatınız yoksa kültürünüz yoksa sporda yoksanız bu sizin eksiğinizdir. Sanat ve kültür, bizim için öncelikli tema olmalı. İnsanlık barışı için sanatsal anlamda, kültür anlamında yapmamız gereken ne varsa hep birlikte yapacağız."

- "Uygarlıkla iletişimimizi en etkili biçimde sanatta görüyoruz"

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan da PTT Genel Müdürü ve kadrolarına teşekkür ederek, iletişimin sanat için öneminden bahsetti.

Sanatın insanoğlunun yarattığı değer açısından en önemli iletişim aktörü olduğuna dikkati çeken Koçan, "Biz insanoğluyla uygarlıkla iletişimimizi en etkili biçimde sanatta görüyoruz. Fakat günümüzde başka bir sorun var. Sanat eseri insana gittiği sürece sanat eserinin varlığından söz ediyoruz. Ulaşmadığı sürece böyle bir varlıktan söz edemeyiz. Onun için de günümüzde insanla yaratıcılık arasında iletişim kanallarına ihtiyaç var." diye konuştu.

- "Notre Dame Katedrali yangınının acısını içimizde duyuyoruz"

Müzelerin insanoğlunun en önemli hafıza merkezlerinden biri olduğuna dikkati çeken Koçan, "Kütüphaneleri de buna katmak lazım. Müzeleri paylaşılır yaptığımız sürece insanın yaşam kalitesi çok daha yükselecek diye düşünüyorum. Gerçek barışa da ayrımsız, ötekileştirmeden, sanatla ulaşacağız. Notre Dame Katedrali'nin yanmasının acısını biz burada içimizde duyuyorsak bu ayrımsız bakabildiğimiz içindir. Önemli olan insanlık kültürünün ortak değeri olmaktır diye düşünüyorum. PTT'nin Baksı'ya böyle bir iletişim alanı açmasını bir şans olarak görüyorum." değerlendirmesini yaptı.

- Baksı Müzesi hakkında

Bayburt şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bir tepenin üzerine kurulu olan Baksı Müzesi, 2010 yılında açıldı.

Zengin bir çağdaş sanat koleksiyonu, halk resimleri koleksiyonu, cam altı dokuma ve etnografik malzeme koleksiyonuna sahip müzede, kültür turizmi, kadın istihdamı, çocuk şenliği ve müzik alanlarında etkinlik ve çalışmalar yapılıyor.

Baksı Müzesi, 1 Mayıs'tan itibaren Nuri Bilge Ceylan sergisine de ev sahipliği yapacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :