Baklavadan altın bulma yarışmasında 5 altın hediye edildi

Baklavadan altın bulma yarışmasında 5 altın hediye edildi

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Gaziantep Yemek Şenlikleri, Memleket Günleri kapsamında, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Gaziantep Yemek Şenlikleri, Memleket Günleri kapsamında, İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı. Kebabından katmerine, baklavasından fıstığına kadar yüzlerce Gaziantep lezzetini İstanbulluların ayağına getiren tanıtım günleri 1 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek.

Gaziantep Dernekler Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gaziantep Yemek Şenlikleri 9'uncu kez kapılarını açtı. Yenikapı Etkinlik Alanı'nda düzenlenen şenliklerde 300'e yakın Gaziantep lezzeti davetlilerin beğenisine sunuldu. Kebabından katmerine, baklavasından fıstığına kadar yüzlerce Gaziantep lezzetini İstanbulluların ayağına getiren tanıtım günleri 1 Ekim Pazar akşamına kadar devam edecek. Öte yandan şenliğe Seyidoğlu Gıda başta olmak üzere Gaziantepli pek çok firma da katılım sağladı.

Şenlik bu sene birbirinden renkli gösteri, yarışma ve konsere sahne oldu. Etkinliklerde 5 tepsi baklavaya 5 adet altın gizlenen yarışma da düzenlendi. Katılımcıların kıyasıya mücadelesinde tepside altını bulanlar altın ödülünün sahibi oldu. Ziyaretçiler Gaziantep yemeklerini yedikten sonra etkinlik kapsamında düzenlenen pek çok konser ve davul zurna şovlarıyla eğlendi.

Etkinliğin Pazar akşamına kadar devam edeceği bilgisini veren Federasyon Başkanı Hasan Demir, "Her yıl Gaziantep kültürünü tanıtmak adına yemek şenlikleri düzenliyoruz. Gaziantep'in dünyaca meşhur gastronomi birikimini, kültürel zenginliklerini ve folklorunu İstanbullulara yakından tanıtmak için çalışıyoruz. Memleket Günleri Kapsamında 1 Ekim Pazar akşamına kadar 50 binden fazla İstanbullunun şenliklerimize katılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Baklavada altın bulma ve yemek yarışması

Etkinlikte birbirinden renkli yarışmalar düzenlediklerini söyleyen Demir, "İçinde 5 adet altın gizlenen 5 tepsi baklavayı katılımcılara ikram edeceğiz. Altınlı baklava kime çıkarsa onu ödüllendireceğiz. Antep'in Baklavası altın değerinde olduğu için 5 adet altını yarışmacılara hediye edeceğiz. Yemek yarışmaları ve folklor gösterileriyle Gaziantep'in folkloruna yemek kültürüne dikkat çekmek istiyoruz. Ücretsiz halk konserleri ile izleyenlere müzik ve folklor gösterileri sunacağız. Şenliğimize gelenler Gaziantep'in dünyaca meşhur yemeklerini tadarken halaylarla konserlerle doyasıya eğlenecek. Düzenlediğimiz performans gösterileri ile Gaziantep yemeklerini usta aşçıların nasıl yaptığını sergileyeceğiz" diye konuştu.

Gaziantep Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Göksu ise Gaziantep baklavasının nasıl yenmesi gerektiğine ilişkin bilgiler verdi. Göksu, "Gaziantep'in olmazsa olmazı baklavadır. Baklavayı ters çevirerek yemek doğrudur. Baklavanın alt kısmı damağımıza gelecek şekilde olması gerekiyor" dedi.

Altın bulma yarışmasında ödülü alanlardan biri olan Mehmet Hoşgören, "Etkinliği yapanlara teşekkür ederim. Çok keyifli bir vakit geçirdim. Baklavanın tadı da ayrı bir şey" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.