Baklava ustaları hünerlerini sergiledi

Baklava ustaları hünerlerini sergiledi

Fatih'te düzenlenen "10. Baklava Festivali" kapsamında gerçekleştirilen "Altın Oklava" yarışmasına katılan baklava ustaları, en iyi baklava hamurunu açabilmek için yarıştı

İSTANBUL (AA) - Fatih'te düzenlenen "10. Baklava Festivali" kapsamında gerçekleştirilen "Altın Oklava" yarışmasına katılan baklava ustaları, birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti.

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO) ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen festival, renkli görüntülere sahne oldu.

Festival kapsamında düzenlenen "Altın Oklava" yarışmasına, Türkiye'nin dört bir yanında yapılan elemeler sonucu katılan baklava ustaları, hünerlerini sergiledi. Baklava ustaları, en iyi baklava hamurunu açabilmek için kıyasaya yarıştı.

Yarışmada birinci olan baklava ustası Recep Doğan, 10 Cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Yarışmanın ardından vatandaşlara baklava dağıtıldı.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, amaçlarının tarihi değerleri yaşatmak olduğunu belirterek, "Somut kültürel miraslarımız kadar, soyut ve sözlü geleneklerimizi de yaşatmaya devam ediyoruz. Baklava festivalimizin yanı sıra 'Baklava Alayı' gibi soyut kültürel miraslarımızın yeniden yaşatılmasına yönelik çalışmalarımız var." diye konuştu.

Demir, "Baklava Alayı" geleneğinin, UNESCO'nun dünya çapındaki kültürel miras listesine girmesini istediklerini söyledi.

Etkinliğe, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, BAKTAD Başkanı Mehmet Yıldırım, baklava üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :