Bakırköylüler, Mevlana ziyaretinde

Bakırköylüler, Mevlana ziyaretinde

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Bakırköylüler, vuslatının 745. yılında Konya’ya giderek Hz. Mevlana’yı andılar.

Bakırköylüler; Hz. Mevlana Müzesi’nin yanı sıra Konya’daki tarihi eserleri de ziyaret ettiler.

Konya Mevlana Müzesi  gezisiyle ilgili bir açıklama yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu şunları söyledi: “ ‘Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol.’ diyerek hoşgörü ve kardeşlik öğretileriyle  bizlere günümüzde de ışık tutmaya devam eden Hz. Mevlana’yı  vuslatının  745. yılında Bakırköylülerin ziyaret etmesinden  büyük memnuniyet duyduk. Belediye olarak tarihi ve kültürel mekanlarımıza olan ziyaretlerimizi sürdüreceğiz.”

bakirkoyluler,-mevlana’yi--(2).jpg

Ziyarete katılan Bakırköylüler de , Konya’da bulunmaktan ve Hz. Mevlana’nın Müzesi başta olmak üzere Konya’daki tarihi yerleri ziyaret etmekten duydukları mutluluğu dile getirerek Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’na ve Bakırköy Belediyesi’ne  teşekkür ettiler.