Bakırcı ailesinin gelini de bakır ustası olacak

Bakırcı ailesinin gelini de bakır ustası olacak

Soyadlarını yaptıkları meslekten alan Bakırcı ailesinin gelini 2 çocuk annesi Emine Sibel Bakırcı, eşinin ata mesleğine sahip çıkmak için kadınlara yönelik bakır işlemeciliği kursunda eğitim görüyor

GAZİANTEP (AA) - Gaziantepli Emine Sibel Bakırcı, soyadlarını yaptıkları meslekten alan eşinin ailesinin uzun yıllar yürüttüğü bakır işlemeciliğinde ustalaşmak için kadınlar için açılan kursa devam ediyor.

Gaziantep Bakırlar ve Sedefçiler Odasının kadınlara yönelik Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) desteğiyle hayata geçirdiği kurslara her geçen gün ilgi artıyor.

Başarılı kursiyerlerden 45 yaşındaki Emine Sibel Bakırcı da eşinin ata mesleği bakırcılığı öğrenerek ailesinin geleneksel mesleğine sahip çıkıyor.

Bakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakır sanatıyla uğraştığı için mutlululuk duyduğunu dile getirdi.

Kursun açıldığından komşusu sayesinde haberdar olduğunu anlatan Bakırcı, "Oğluma iş aramak için kursa geldim. Önceden bakıra pek rağbet yoktu. O bobinajcı oldu. Ben çalışmayı çok istiyordum, evde el işi yapıyordum. Burada da kadınlara yönelik kurs olduğunu öğrenince gelmeye başladım. Şimdi ise bakır daha cazip hale geldi." dedi.

Bakırcılığın eşinin ata mesleği olduğunu aktaran Bakırcı, geçmişte eşinin de bakırcılık yaptığını ancak sonradan bıraktığını aktararak, ailesinin geleneğini sürdürmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kursa 6 ay önce gelmeye başladığını kaydeden Bakırcı, "Bakır işlemeciliği sanatının ölmesini istemiyoruz, devam etmesini istiyoruz. Çocuklarımın öğrenmesini istedim ama olmadı. Belki torunlarım öğrenir ve ailenin geleneği devam eder. Yakınlarımdan da güzel tepkiler alıyorum. Bu işi yaptığım için çok mutluyum." diye konuştu.

Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık da, Türkiye'de 7-8 yıl öncesine kadar bakır işlemeciliğinde kadın nakışçı olmadığını belirterek, "İŞKUR'un desteğiyle bayanlara yönelik meslek edindirme kursları açmaya başladık ve gördük ki kadınlar nakış kısmında erkeklerden daha yetenekliler. Sibel hanım da 6 ay önce geldiği kursta kısa sürede işi öğrendi. Ustalık yolunda ilerliyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :