Bakanlıktan flaş Wikipedia açıklaması!

Bakanlıktan flaş Wikipedia açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in Wikipedia'nın ne zaman açılacağına ilişkin soru önergesine yanıt verdi.

Bakanlık yanıtında Wikipedia’nın “Türkiye’yi terör örgütleri ile işbirliği içerisinde göstermeye çalışan” içerikleri kaldırmadığı için kapatıldığını vurgularken, şu ifadeleri kullandı:

“Wikipedia’ya bildirilen ve erişimin engellenmesine dayanak oluşturan yasadışı içerikler periyodik olarak kontrol edilmekte ve yetkili mercilerle paylaşılmaktadır. Yapılan son kontroller neticesinde, ülkemizi terörü destekleyen ülkeler arasında gösteren hakimlik kararına konu içeriklerin muhteviyatının yeterli ölçüde değiştirilmediği görülmüştür. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığınca süreç titizlikle takip edilmekle birlikte erişim engelleme kararının kaldırılması ile ilgili nihai takdir bağımsız adli mercilerdedir. Türkiye’ye yönelik iftira niteliğindeki içeriklerin kaldırılması sonrası yetkili mercilerce gerekli adımların atılabileceği öngörülmektedir.”