Bakanlık köy korucusunun hasta eşi için devreye girdi

Bakanlık köy korucusunun hasta eşi için devreye girdi

Sağlık Bakanlığı, Elazığ'ın Arıcak ilçesi Kayahisar köyünde koruculuk yapan Mevlüt Saylan'ın yardım çağrısı üzerine, eşinin tedavisi için Ankara'ya getirilmesini sağladı- Korucu Saylan:- "Çok mutluyuz. Gerçek ama rüya gibi. Bir telefonla bu kadar ilgi, bi

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Sağlık Bakanlığı, Elazığ'ın Arıcak ilçesi Kayahisar köyünde koruculuk yapan Mevlüt Saylan'ın hasta eşinin tedavisi için devreye girdi.

İki çocuk babası Mevlüt Saylan, 28 yaşındaki eşi Hacere Saylan'ın gözündeki rahatsızlığın bir türlü geçmemesi üzerine Sağlık Bakanlığını arayarak yardım talep etti.

Bakanlık, korucu Saylan'ın çağrısı üzerine hemen harekete geçti. Uçak biletlerini aileyle gönderen bakanlık, Hacere Saylan'ın tedavisi için Ankara'ya getirilmesini sağladı. Saylan, Ankara Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Pelin Yılmazbaş, AA muhabirine, hastaya gerekli muayene ve tetkiklerin yapıldığını söyledi.

Yılmazbaş, "Tetkiklerde hastada 'keratokonus' dediğimiz, gözün en öndeki saat camına benzer kornea dokusunda incelme tespit edildi. Beraberinde yoğun bir alerjik konjonktivit olduğundan ilaç tedavisine başladık. Bu hastalık, özellikle gençlik çağında ortaya çıkar, vaktinde tanı konulmazsa görme kaybına kadar ilerleyen sonuçlara gidebilir." dedi.

Hacere Saylan'ın 4 ay sonra kontrolden geçirileceğini belirten Yılmazbaş, gerekirse hastaya cerrahi müdahale yapılacağını ifade etti. Yılmazbaş, tedavinin olumlu sonuç vereceğine inandıklarını dile getirdi.

Mevlüt Saylan ise eşinin gözlerinin sürekli ağrıdığını anlatarak, "Evlendikten sonra Elazığ'a getirdik, teşhis koyamadılar. Rahatsızlığının keratokonus olduğunu bilmiyorduk. Bizi Malatya'ya sevk ettiler. Tedaviye devam edildi ancak bir sonuç alamadık." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığını aradıktan sonra Ankara'daki hastaneye getirildiklerini ifade eden Saylan, şunları kaydetti:

"Bize hemen cevap verdiler, tüm ulaşım imkanlarını da sağladılar. Ankara'ya sabah 07.00'de geldik, muayene ve tetkiklerimiz yapıldı, ilaç tedavisine başlandı. Aynı gün öğleden sonra yine bakanlığın bize sağladığı imkanlar ve uçakla köyümüze dönüyoruz. Çok mutluyuz. Şimdi rüyada gibiyiz, gerçek ama rüya gibi. Bir telefonla bu kadar ilgi, bizim için seferber olmaları, çok sevindik, çok güzel."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :