Bakanlar Sarıeroğlu ve Tüfenkci Malatya'da

Bakanlar Sarıeroğlu ve Tüfenkci Malatya'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu:- "Ülkemize karşı hiçbir tehdidin karşısında boyun eğmeyeceğiz. Başkomutanımız, liderimiz Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la birlikte dimdik güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz"- Gümrük ve Ticaret Bakanı

MALATYA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Ülkemize karşı hiçbir tehdidin karşısında boyun eğmeyeceğiz. Başkomutanımız, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte dimdik güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Bakan Sarıeroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda düzenlenen AK Parti Malatya Kadın Kolları 5. Kongresi'ne katıldı.

Kongrede konuşan Sarıeroğlu, Türkiye'nin çok önemli ve tarihi günlerden geçtiğini belirtti. Afrin'de canlarını ortaya koyan Mehmetçikleri Allah'a emanet ettiğini söyleyen Sarıeroğlu, tam bir savaş halinin yaşandığını aktardı.

Terör örgütlerinin yaptığı sığınak ve yapıların herkesçe göründüğünü anlatan Sarıeroğlu, "Açılan tünelleri, toplanan silahları, para desteklerini... Bunların hepsini topladığımız zaman bunun ne anlama geldiğini biz Türkiye olarak çok iyi biliyoruz. Bunlara izin vermeyeceğiz. Ülkemize karşı hiçbir tehdidin karşısında boyun eğmeyeceğiz. Başkomutanımız, liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la dimdik güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Sınır ötesinde yapılan operasyonların tek bir terörist kalmayıncaya dek devam edeceğini vurgulayan Sarıeroğlu, Türkiye'nin sınırında güvenlik koridoru oluşturmak zorunda olduklarını söyledi.

Bir yandan böylesine büyük bir operasyonu gerçekleştirirken bir yandan da Türkiye'nin hayallerini gerçekleştirmek için tüm AK kadrolar olarak çalıştıklarını anlatan Bakan Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"2019 dostlara güven düşmana korku salacağınız bir dönemdir. Bundan sonra hiç bir algı operasyonu yapılamayacağının, noktasının konulacağı bir seçimdir. Cumhurbaşkanımız seçimle gelen ilk cumhurbaşkanıdır. 2019'da Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de ilk başkanını seçeceğiz. Devlet ve milletin yıllardır hayalini kurduğumuz tam manasıyla bütünleşeceği bir seçimdir. Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı hükümet sisteminin ilk başkanını yapacağımız seçimdir."

- "Bu milletin yükü omuzlarımızda"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise kadınların Afrin'de mücadele veren Mehmetçiklerin anaları olduğunu söyledi. 15 Temmuz'da 11 kadının şehit olduğunu anımsatan Tüfenkci, tüm şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi. Tüfenkci, AK Parti'nin dava, vefa partisi olduğunu belirterek zalimlerin karşısına çıkmak ve mazlumun yanında olmak için kurulduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşı olmaktan dolayı gururlu olduklarını dile getiren Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Bir milatla karşı karşıyayız. Yeni bir tarih yazılıyor. Bu tarihi de AK kadrolu gençlerimiz, bacılarımız yazıyor. Biz 2019'da inşallah o miladı birlikte geçeceğiz. Türkiye'yi 2023 hedeflerine taşıyacağız inşallah. Kimler için taşıyacağız? İşsizlerimiz, hanım kardeşlerimiz, yaşlılarımız, engellilerimiz ve bu millet için taşıyacağız. Bu milletin yükü omuzlarımızda."

- Kadınların TBMM'deki temsil oranları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da 2002'de kadınların siyasette temsilinin yüzde 2'den yüzde 14,1'e çıktığını anımsatarak şunları kaydetti:

"Yüz yıllık partiyiz deyip kadınları kullanan CHP'ye bunun hesabını sizin sormanız lazım. Yüzde 4,1 ile 1934'te kadınların meclisteki temsilini göz önünde bulundurduğunuzda gerileten CHP'ye, kadınları sahada çalıştırıp onları siyasete taşımayan diğer partilere AK Parti'yi örnek almaları gerektiğini söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ı örnek almaları gerektiğini söylüyorum."

Bakanlar Sarıeroğlu ve Tüfenkci Malatya'da

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :