Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ: (3)- "CHP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talipse, bu devlete 'seri katil' diyen birisini partisinde il başkanı yapamaz. Devlete 'seri katil' diyen birisini partisine il başkanı yapan da Türkiye'yi

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "CHP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talipse, bu devlete 'seri katil' diyen birisini partisinde il başkanı yapamaz. Devlete 'seri katil' diyen birisini partisine il başkanı yapan da Türkiye'yi yönetemez, Türk milleti de ona iktidar imkanı vermez, yetkisi vermez." dedi.

Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin "Afrin operasyonu ne zaman başlayacak?" sorusu üzerine, Suriye'de bir terör koridoru oluşturulmasını engellemenin hedeflendiğini belirten Bozdağ, söz konusu operasyonla, "Suriye sınır güvenliği" kılıfı altında oluşturulmak istenen terör koridorunun güvenliğini sağlamak için terörist bir oluşum yapılmasına, ordu kurdurulmasına mani olunmanın amaçlandığını söyledi.

Bozdağ, "Suriye sınırından Türkiye'ye yönelecek ve yönelmiş her türlü tehdidi etkisizleştirmek, ülkenin güvenliğini korumak, vatandaşların, bölge insanının mal ve can emniyetini temin etmek bakımından Afrin'de ve diğer yerlerde Türkiye'nin söyledikleri yerine gelmediği takdirde, bizim dediklerimizin gereği yapılmadığı takdirde, kendi hukukumuzu korumak için kararlı bir şekilde adımları atacağız." diye konuştu.

Burada, "Başkaları ne der" demeden adımların atılacağının altını çizen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bu ne zaman olacak? Ansızın. Bu tabii şu dakikada, şu saatte, şu gün olacak diye bir açıklama yapmamız doğru değil. Bunun vakti ne zaman başlayacak, nereden başlayacak, kapsamı, hedefi nedir, ne kadar sürecek, nerede duracak, tabii bunu ilgililer kendi açısından elbette değerlendiriyorlar. Bununla ilgili adım atma konusu, gerektiği zaman, bu takvim çerçevesinde yapılacaktır. Burada hükümet sözcüsünün ilanıyla o işler olmaz."

- Uyum yasaları konusundaki hazırlıklar

Uyum yasaları konusundaki hazırlıklara ilişkin soru üzerine de Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, partide, uyum yasalarıyla ilgili ekip oluşturduğunu bildirdi. Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın bunu organize ettiğini dile getirerek, bu konuda beş tane alt komisyon, bir de üst komisyonun kurulduğunu aktardı.

Bugün, AK Parti Genel Merkezi'nde bir toplantının yapıldığını, ardından da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında alt ve üst komisyonda bulunanların katılımıyla bir toplantının gerçekleştirildiğini anlatan Bozdağ, çalışmanın yöntemi, takvimi ve dikkate alınacak hususların bu toplantılarda değerlendirildiğini ifade etti.

Bozdağ, alınan irade çerçevesinde çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu çalışmalar sırasında MHP ile de aynı şekilde görüşülecektir. Ayrıca öncelik ve sonralık sırasına baktığımızda da seçim nedeniyle seçim yasaları ve siyasi partiler yasalarının Anayasa'dan kaynaklı zorunluluk nedeniyle bir önceliği var. O nedenle Mahalli Seçimler ve diğer Seçim Kanunları, Siyasi Partiler Kanunu gibi kanunlardaki değişikliklerin, marttan önce parlamentodan geçmesi gerekiyor. O nedenle parlamentonun gündemine gelecek ilk yasaların Siyasi Partiler ve Seçim Kanunlarına ilişkin uyum yasaları ve bu çerçevede de uyum dışında da yapılması gereken düzenlemeler varsa bunlar gelecektir. Yerel yönetimlerle ilgili yasalar da öncelik alabilir ama diğer yasalar da hazırlıklar tamamlandıkça gelecektir. 2018, uyum yasalarıyla Meclisimizin de hükümetimizin de daha çok meşgul olacağı bir yıl gibi gözüküyor."

- "Türkiye ve CHP adına üzüntü verici bir durumdur"

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın annesine yönelik Gezi olayları sırasında sarf ettiği sözler ve ardından özür dilemesine ilişkin değerlendirmesi sorulması üzerine Bozdağ, ana muhalefet partisi CHP'nin, iktidar alternatifi olduğunu, milletin de böyle gördüğünü söyledi.

CHP'nin İstanbul İl Kongresinin ardından seçilen il başkanının kimliği, kişiliği, fikirleri, yaptıklarına dair de kamuoyuna pek çok haber yansıdığını dile getiren Bozdağ, şu ifadelere yer verdi:

"CHP gibi Türkiye'nin en köklü, en eski partisinin İstanbul gibi, Türkiye'nin en büyük ilinin başkanlığını, devletine 'seri katil' diyen, toplumun milli ve manevi değerlerine saygısı olmayan, onlara hakarete varan yaklaşımlar ortaya koyan, milli ve manevi değerlerle kavgası olan, ecdadımıza, tarihimize iftira eden, sokak eylemcisi, terör örgütlerine müzahir olduğu yaptığı bütün açıklamalardan belli olan, marjinal zihniyete sahip birisinin İstanbul İl Başkanı seçilmiş olması gerçekten çok manidardır. Türkiye adına ve CHP adına üzüntü verici bir durumdur. Anlaşılır gibi değil. CHP bu tutumuyla, marjinal bir zihniyetin yanında saf tutmuştur. CHP'yi, marjinal bir zihniyetin terör örgütüne müzahir çevrelerin etkisine sokmuştur. Şu an bu çok net bir şekilde gözüküyor. Ona da ben en büyük itirazı, CHP'ye gönül veren, oy veren vatandaşlarımızın yaptığını, yapacağını görüyorum.

CHP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetmeye talipse, bu devlete 'seri katil' diyen birisini partisinde il başkanı yapamaz. Devlete 'seri katil' diyen birisini partisine il başkanı yapan da Türkiye'yi yönetemez, Türk milleti de ona iktidar imkanı vermez, yetkisi vermez."

- "Ana muhalefet partisinin bu tür şeylerden uzak durması lazım"

Bozdağ, "CHP, gittikçe marjinalleşmektedir. Gittikçe terör örgütüne müzahir çevrelerin ipoteği altına girmektedir. Biz bundan fevkalade rahatsızız. Ana muhalefet partisinin bu tür şeylerden uzak durması lazım ama maalesef durmuyor. Bunun cevabını kim verecek? Biz vermeyeceğiz. Bunun cevabını halk verecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'de demokrasi ve sandığın olduğunu dile getiren Bozdağ, vatandaşların vakti geldiği zaman, devlete "seri katil" diyen, tarihe, ecdada iftira eden, milli ve manevi değerlerle kavgası olan ve onlara hakaret içeren yaklaşımlarda bulunan, kadınlara da hakaret eden, marjinal zihniyetli, terör örgütlerine müzahir olduğu aşikar birisini il başkanı yapmanın bedelini sandıkta CHP'ye ödeteceği değerlendirmesinde bulundu.

Bozdağ, şunları kaydetti:

"Benim CHP'ye tavsiyem, 'Yanlış hesap Bağdat'tan döner' derler. Bu hesabı Bağdat'a göndermesin. Çünkü bu yanlış hesabın bedeli sandıkta görülecektir. Sandığa kadar buna izin vermemeleri, onların menfaatine olur. Değiştirmezler, değiştirirler bu bizim işimiz değil. Ama ben Türkiye'de ilk defa, ana muhalefet partisi için söylüyorum, böyle bir il başkanı oldu. Onun için de biz de bu noktada tepkimizi, tavrımızı ortaya koyduk. Bundan sonrası onların bileceği bir iş."

- KİT'lerde çalışanların durumu

Kamu İktisadi Devlet Teşekküllerinde (KİT) çalışanların kadroya alınmasına yönelik formülün ne olacağı sorusuna karşılık da Bozdağ, bu konuda Başbakan Binali Yıldırım'ın net bir açıklama yaptığını ifade etti.

Başbakan Yıldırım'ın yaptığı açıklamada, KİT'lerde çalışan işçilerin kadrolu olmayanlarının, kadroya alınmasına ilişkin bir yöntem ortaya koyduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"KİT'lerin tamamı Hazineye ait, devletin. Onların da kadro ihtiyaçları oluyor zaman zaman. Bu kadro ihtiyacı onaylandığı zaman ne yapılıyor? Bunlar belli usulde kadrolu işçi alıyorlar. Bundan sonraki süreçte herhangi bir KİT'in kadrolu işçi ihtiyacı varsa, bu ihtiyaç Hazine tarafından karşılanacak. Oraya işçi alımı da KİT'ler tarafından şu anda kadrolu işçi olmayan, taşeron veya başka usulde KİT'lerde çalışan işçilerden, öncelikle karşılanacak, onlardan alınacak. Böylelikle kadro verildikçe, taşeronda çalışan veya KİT'lerde farklı usulde çalışan işçiler, peyderpey o verilen kadrolara geçirilmiş olacaktır. Böylece zaman içerisinde KİT'lerde bu anlamda çalışan insanımız kalmayacaktır. Bu konu da Sayın Başbakanımızın ortaya koyduğu bir yöntemdir. Bundan sonra bu yöntem takip edilecektir. Zaman içerisinde de buradaki işçilerin tamamı kadrolu hale gelmiş olacaktır."

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :