Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)- "Kıdem tazminatı reformu çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulunda gündeme geldi. Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmay

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kıdem tazminatı reformunun çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulunda gündeme geldiğini belirterek, "Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu." dedi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü’nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, sözlerine, bütün İslam aleminin ramazanını kutlayarak başladı.

Ramazanın huzur, bereket ve esenlik getirmesini isteyen Kurtulmuş, "İnşallah bu kutsal ayda her birimiz, gönül huzuru içerisinde kalp gözü uyanıklığı içerisinde bu aydan istifade ederiz. İnşallah bu ay bütün İslam alemine hayırlar, güzellikler getirir." ifadesini kullandı.

İstanbul’un fethinin 564. yıl dönümünü kutlayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Milletimizin tarihinin en önemli şeref sayfalarından birisi olan İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümündeyiz. 29 Mayıs dolayısıyla bir kez daha tarihimizin bu şanlı olayını hatırlıyoruz. O büyük zaferde imzası bulunan ecdadımıza, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretlerine ve Peygamber'in müjdelediği o ordunun içerisinde bulunan bütün fetih gazilerine bir kere daha minnetlerimizi, tazimlerimizi, şükranlarımızı ifade ediyoruz. Bu olayın milletimizin tarihinde olduğu kadar, insanlık tarihinde de çok istisnai bir yerinin olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyoruz. Siyasi sonuçları, askeri sonuçları ve dünya tarihinin akışını değiştiren sonuçları itibarıyla unutulmaz zaferlerimizden birisidir. Böylesine büyük bir zaferin yıl dönümüne ulaşmak dolayısıyla da millet olarak büyük bir bahtiyarlık yaşadığımızı ifade etmek istiyorum."

Numan Kurtulmuş, Spor Toto Süper Lig'in bitimine bir hafta kala 2016-2017 sezonunda şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş’ı da tebrik ederek, “15. lig şampiyonluğunu zor bir maratondan sonra kazanmış olan Beşiktaş’ı, Beşiktaş camiasını, futbolcularını, teknik heyeti tebrik ediyorum. İnşallah seneye diğer takımlar da bu yarış içerisinde olur ve Türkiye çok daha güzel, çok daha seviyeli bir lige sahip olur. Beşiktaş’a Avrupa macerasında da başarılar dilediğimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

- "Bakanlar Kurulu gündemine geldi"

Bakanlar Kurulunda ele alınan konuları da aktaran Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, kıdem tazminatıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sunum yaptığını bildirdi.

Kurtulmuş, kıdem tazminatı reformunun çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulunda gündeme geldiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu. Dolayısıyla bu Bakanlar Kurulundaki ilk bilgilendirmedir. Önümüzdeki günlerde ilgili bakan arkadaşlarımız, Bakanlar Kurulundaki tartışmaları da dikkate alarak, konunun daha net bir şekilde ana çerçevesinde oturtulmasını sağlayacaklar ve kıdem tazminatı reformu Türkiye’nin gündemine gelecektir. Dolayısıyla şu anda olgunlaşma aşamasındadır. İlk sunumu yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hem ilgili bakanların hem de kamuoyundaki ilgili tarafların görüşleri dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır."

- Depremlere karşı önlemler

Kurtulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından özellikle son günlerde Türkiye’nin gündemine oturan deprem konusuyla ilgili sunum yapıldığını belirtti.

Başbakan yardımcısı Kurtulmuş, başta Marmara Bölgesi'nde olası deprem beklentileri olmak üzere; depremlere karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanında yapılabilecek çalışmalar, kentsel dönüşüm çalışmaları yapılırken bununla ilgili birtakım yeni finansman yöntemleri ile depreme dayanıklı şehirlerin oluşabilmesi için ortaya çıkacak modeller üzerinde durulduğunu anlattı.

Türkiye’nin çok ciddi bir şekilde deprem bölgesi üzerinde oturduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, "Türkiye’nin alan olarak yüzde 71’i, nüfus olarak da yüzde 66’sı deprem bölgesinin üzerinde oturmakta. Dolayısıyla bununla ilgili son derece ciddi tedbirler alınması gündemdedir. Bu çalışmalar süratle sonlandırılacaktır." ifadesini kullandı.

- Gümrüklerde ÖTV’siz akaryakıt

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından, Türkiye’de ihracatın özendirilmesi bakımından gümrük kapılarında ÖTV’siz akaryakıt satışıyla ilgili çalışmaların gündeme getirildiğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Bu çerçevede iki alanda genişleme yapılacaktır. Bunlardan birincisi mevcut gümrük kapılarına ilave olarak yeni gümrük kapılarında da tırların, mal sevkiyatında bulunan araçlarımızın ÖTV’siz akaryakıt temin etmesi sağlanacak. İkinci olarak da miktarda artış yapılacaktır. Bu çalışmalar, ekonomik yük de hesaplandıktan sonra önümüzdeki günlerde Türkiye kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :