Bakanlar Eker Ve Yılmaz Diyarbakır'da

Bakanlar Eker Ve Yılmaz Diyarbakır'da

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: "Önümüzdeki dönemde halkımızdan güç alarak inşallah çözüm sürecini sonuçlandıracağız"

DİYARBAKIR (AA)  - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde halkımızdan güç alarak inşallah çözüm sürecini sonuçlandıracağız" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberinde Vali Hüseyin Aksoy ile Yenişehir ilçesinde yapımı devam eden Diyarbakır Öğretmenevi binasında incelemede bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Yılmaz, Diyarbakır'da yaklaşık 21 bin öğretmenin görev yaptığını söyledi.

Yapımı devam eden binanın Diyarbakır'a büyük katkısı olacağını vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

" Bu binayı kısa sürede tamamlayıp Diyarbakır'ın hizmetine sunmak istiyoruz. Bu tesisin hizmete girmesiyle Diyarbakır bölgesel hizmetiçi eğitim merkezi haline gelecek. Sadece buradaki öğretmenlerimize hizmet vermeyecek, çevre illerden gelen öğretmenlerimize de hizmet verecek." 

- Çözüm Süreci

Yılmaz, herkesin fikrini rahat ifade ettiği bir ortamda toplumun özgür iradesinin sandığa yansımasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Diyarbakır'ın kültürüne, örfüne yakışır bir şekilde huzur ve kardeşlik içerisinde seçimin geçmesini dileyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne kimse bizim hakkımızı yesin ne biz kimsenin hakkını yiyelim. Herkes sandıkta oyunu kullansın, kim neye inanıyorsa, hangi partiyi hayırlı görüyorsa ona oy versin. Çözüm sürecini çok güçlü bir şekilde hayata geçirip ve sonuçlandırmamız gerekiyor. Biz inanıyoruz ki AK Parti, çözüm sürecinin dinamosudur, lokomotifidir. AK Parti çözüm sürecinin ismini koyan partidir, başlatan partidir, devam ettiren partidir. Önümüzdeki dönemde halkımızdan güç alarak inşallah çözüm sürecini sonuçlandıracağız." 

- "Diyarbakır'a çok önem veriyoruz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise ödenek eksikliği nedeniyle öğretmenevi binasının yapımının geciktiğini belirtti.

Kalkınma Bakanlığı'nın kendi imkanları çerçevesinde binanın tamamlanması için ödenek göndereceğini ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Bu yatırımın tamamlanmasından sonra öğretmen arkadaşlarımızı çok iyi bir şekilde ağırlayacağız. Bu tür yatırımlar, Diyarbakır'ın bölge merkezi olma vasfını daha ileri taşıyacak yatırımlardır. Biz, Diyarbakır'a çok önem veriyoruz. Bu tür yatırımların izlenmesi takibi ve bunlara yenilerinin eklenmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu bir konudur."

Kaynak:Haber Kaynağı