Bakanlar Arslan ve Fakıbaba, Şanlıurfa'da

Bakanlar Arslan ve Fakıbaba, Şanlıurfa'da

Bakan Arslan:- "Kudüs elbette ki bizim kırmızı çizgimizdir. İslam ve Müslümanların kırmızı çizgisidir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere biz 80 milyon böyle kaydettik, böyle kaydedeceğiz"

ŞANLIURFA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Kudüs elbette ki bizim kırmızı çizgimizdir. İslam ve Müslümanların kırmızı çizgisidir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere biz 80 milyon böyle kaydettik, böyle kaydedeceğiz." dedi.

Arslan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Harran Belediyesi Toplantı Salonu'nda AK Parti Harran İlçe Teşkilatı ile bir araya geldi.

Arslan, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölünmüş yolları, havalimanları ve hızlı trenleri ile güçlü bir şekilde yoluna devam ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin Asya ve Avrupa arasında çok önemli bir koridor, güçlü bir köprü olduğunu belirten Arslan, "Ecdadımız bu topraklarda, burada binlerce yıl kanlarını döküp burayı bizlere vatan olarak bırakmıştır. Bu topraklar çok önemli ve kıymetlidir. Bize düşen elbetteki ihtiyaç olduğunda 15 Temmuz’da olduğu gibi istikbalimiz ve istiklalimiz söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadet şerbetini içmeye gitmektir." dedi.

Yaptıkları yollar, köprüler, havaalanları ve hızlı tren yolları ile Avrupa'yı Asya'ya, Asya'yı Ortadoğu'ya bağladıklarına işaret eden Arslan, Türkiye'nin dünya taşımacılığında artık gelir elde etmeye başladığını ifade etti.

Taşımacılık alanındaki gelir pastasından Türkiye'nen pay almasının bazı kesimlerin içine sindiremediğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Türkiye o pastaya ortak olunca tabiri caizse kudurdular. Bunlar da nereden çıktı, niye bizim pastamıza ortak oldular demeye başladılar. Ama hiç şüpheniz olmasın ki Harran o kadar güçlü durduğu sürece, Şanlıurfa bu kadar güçlü durduğu sürece biz, inşallah o dünya pastasından daha fazla pay alacağız. Bunun böyle olduğunu bilsinler. Bu ülke büyümek zorunda, gelişmek zorunda. Niye bin yıldır bu coğrafyada biz hep mazluma, hep mutlu hep muhtaca, ihtiyaç sahibine kucak açtık. Harran geçmişiyle kucak açmış. Bugün de kucak açıyor. Şanlıurfa bugün 500 bin Suriyeli misafiri ağırlıyor. 500 bin kişiyi ağırlamak hiç kimsenin harcı değil. Siz kucak açtıkça, mazlumlara sahip çıktıkça dış güçler, Türkiye'nin büyümesini istemeyenler daha fazla kuduruyor."

- "Kudüs elbette ki bizim kırmızı çizgimizdir"

Bakan Arslan, bazı ülkelerin Türkiye'yi ve bölgeyi karıştırmak için elinden gelen her şeyi yaptığına, bu ülkelerin terörle mücadele ederken bile bir başka terör örgütünü devreye soktuğuna dikkati çekti.

Terörün her yerde terör, teröristin dünyanın neresinde olursa olsun terörist olduğunu vurgulayan Arslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim kutsalımız, İslam coğrafyasının kutsalı, Müslümanların kutsalı, medeniyetlere beşiklik etmiş o Kudüs ki herkesin saygı duyması gereken, herkesin özgürlükleri anlamında, oradaki insan hakları anlamında, oradaki Müslümanların hakları anlamında, Filistinlilerin haklar anlamında, başını önüne eğip şapkasını önüne koyup düşünüp atacağı adımı 40 kere tartması gerekir. Ama ne yazık bırakın 40 kere tartmayı kırkta bir kere dahi tartmadığını görüyoruz. Orayı bir ateş çemberine çevirmeye çalışan, adeta milleti birbirine kırdırmaya çalışan, bırakın insan haklarına saygı, insan haklarına yapılabilecek en büyük saygısızlık olarak bir adım atılıyor. Bir yol haritası çizilmiş, insanlığı bir felakete sürükleyecek bir yol haritasından bahsediyoruz. Kudüs elbette ki bizim kırmızı çizgimizdir. İslam ve Müslümanların kırmızı çizgisidir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere biz 80 milyon böyle kaydettik, böyle kaydedeceğiz. İslam coğrafyasına diyoruz ki birbirinize düşmeyin, aman ha birliğinizi, beraberliğinizi bozmayın. Birliğinizden, beraberliğinizden eğer taviz verirseniz birileri kalkar hesap yapmadan ve sonucunu hesaplamadan bir adım atar. Onun için birlik zamanıdır, beraberlik zamanıdır, güçlü durma zamanıdır."

Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba da Harran'da 16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumunda yüzde 97 oranında "Evet" oyu çıktığını hatırlattı.

Bu başarının bütün Şanlıurfalıların başarısı olduğunu belirten Fakıbaba, tüm Şanlıurfalılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakanlar Arslan ve Fakıbaba, AK Parti Akçakale İlçe Başkanlığını ziyaret etti.

Bakan Arslan'a burada yöresel kıyafetler giydirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :