Bakanlar Arslan ve Elvan Mersin'de

Bakanlar Arslan ve Elvan Mersin'de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "İlerleyişimize çelme takmak isteyenlere, ülkemizin büyümesine, yükselmesine ket vurmak isteyenlere inat büyük projeler yapıyoruz"- Kalkınma Bakanı Elvan: - "Mesele ülke meselesi. Ülkemizi seviyoruz, ba

MERSİN (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İlerleyişimize çelme takmak isteyenlere, ülkemizin büyümesine, yükselmesine ket vurmak isteyenlere inat büyük projeler yapıyoruz." dedi.

Arslan ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valiliğini ziyaret ederek, Vali Özdemir Çakacak'tan kent hakkında bilgi aldı.

Bakan Arslan, Türkiye'nin sıkıntılı günler geçirdiğini fakat bu günlerin üstesinden gelebilmek için vatandaşlarla el ele kol kola geleceğe sağlam adımlarla yürüdüklerini söyledi.

Mersin'de devam eden projeleri yerinde incelemek için geldiklerini dile getiren Arslan, "İlerleyişimize çelme takmak isteyenlere, ülkemizin büyümesine, yükselmesine ket vurmak isteyenlere inat büyük projeler yapıyoruz. Dün gurur projelerinden birini daha Yavuz Selim Köprüsü ve bağlantısındaki 215 kilometrelik otoyolu açtık. O kadar devasa projeyi açmışken şunu diyebilirdik; 'Vatandaşta olumlu bir algı var. Biz iki gün 3 gün istirahat edelim'. Dün gece orayı bitirdik. Dün önemli projeyi yaptık ama yaptık diye durma lüksümüz yok koşturmaya devam etmek zorundayız. Koşturmaya Mersin'den devam ediyoruz." diye konuştu.

Arslan, Mersin'in ülke ticaret ve ekonomisi için önemli bir merkez olduğunu ifade ederek, kent için yapılan ve yapılacak projeleri anlattı.

Ulaşım kalitesinin artırılmasının kenti ticaret ve turizm anlamında daha da önemli hale getireceğinin altını çizen Arslan, altyapı ihalesi kararı onaylanan Çukurova Havalimanı'nda çalışmaların yakın zamanda başlayacağını söyledi.

- Mersin'e yapılan yatırımlar

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da kentteki yatırımların hızla tamamlanacağını aktararak, 1 Kasım seçimlerinden sonra ihalesi yapılan ve yapımına başlanan toplam proje tutarının 2,9 milyar lira olduğunu hatırlattı.

Bundan sonraki süreçte daha da hızlanacaklarını vurgulayan Elvan, özellikle temeli atılmış ve inşası devam eden yatırımların hızla tamamlanacağını, 127 yeni projenin Mersin'de başladığını söyledi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın kente çok şey kazandıracağını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:

"Bu Mersin'in önünü açacak en önemli projelerden bir tanesi. Turizm diyoruz, turizm neden gelişmedi diyoruz. Turizmin gelişmemesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi de havaalanının olmaması. Bu havaalanı ile Mersin turizminde çok önemli gelişmeler olacak. Biz bu ayın sonunda turizmle ilgili çalıştay düzenleyeceğiz. Kültür ve Turizm Bakanı'mız katılacak bu çalıştaya ve Kültür ve Turizm Bakanlığının tüm ekibi katılacak. Projelerimizi masaya yatıracağız ve nerede aksama var onu değerlendireceğiz. Bunları nasıl hızlandırırız, nasıl kısa sürede hayata geçirebilirizin arayışı içerisinde olacağız. Turizmle ilgili önümüzdeki ay daha net mesajlar vereceğiz. Bunların sonuçlarını sizlerle paylaşacağız."

Elvan, Gıda Organize Sanayi Bölgesi'ne yönelik yatırımların devam ettiğini belirterek, kamulaştırma ile ilgili bazı hususları tamamladıktan sonra kısa süre içerisinde yapım çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

"Biz koşarken bizimle birlikte bu işin takibini yapan bürokratların da koşması gerekiyor." değerlendirmesinde bulunan Elvan, çalışmalar sırasında yerel yönetimlerden de destek istedi.

Mersin'e güzel bir eser bırakabilmek için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Elvan, Mersin Şehir Hastanesinin kısa sürede hizmete gireceğini bildirdi.

- "Dayanışma içerisinde olacağız"

Elvan ayrıca, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında siyasi ortamda birliktelik oluştuğunu belirterek, "Sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, toplumun tüm kesimlerinin bütün olarak hareket etmesi birliğimizi, dayanışmamızı daha da güçlendirmemiz, bu sureci daha da hızlandıracaktır. Geçen hafta Romanya ve Polonya'ya ziyaret gerçekleştirdim. MHP Mersin Milletvekili'miz Baki Şimşek ve CHP'den bir milletvekilimiz bana eşlik etti. Dolayısıyla bu birlikteliği hep birlikte götürmeliyiz." dedi.

Dayanışma içerisinde olunması gerektiğinin altını çizen Elvan, şöyle konuştu:

"Mesele ülke meselesi. Ülkemizi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, devletimizi seviyoruz. Hep birlikte hareket edeceğiz, kararlarımızı ortak vereceğiz. Dayanışma içerisinde olacağız. Elbette seçim döneminde herkes kendi propagandasını yapacak, çalışmalarını yapacak kırmadan dökmeden saygı çerçevesinde bunlar yapılacak. Seçim bittikten sonra mutlaka o dayanışmanın olması lazım. Çekişmenin olduğu bir ortamda, diyelim ki merkezi yönetimle yerel yönetim çekişiyor. Başarı gelmez ve o ile yatırımlar gecikir. Ne yapacağız? Dayanışma halinde olacağız. Bir taraftan belediyelerimizin eksikleri varsa tamamlayacağız. Diğer taraftan da onlar hukuki süreçleri hızlandırarak daha çabuk karar alacaklar. Daha hızlı uygulamaya geçireceğiz ki bu birliktelik Mersin'imizin, ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :