Bakanlar Ala ve Arslan, İzmir'de

Bakanlar Ala ve Arslan, İzmir'de

Bakan Ala: "Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz iradeyle bu terör prangası da milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır"- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "Ey dünya bil ki Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Senin

İZMİR (AA) - İçişleri Bakanı Efkan Ala, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini belirterek, "Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz iradeyle bu terör prangası da milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır." dedi.

Ala, Adnan Menderes Havalimanı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım için düzenlenen karşılama töreninde Cumhurbaşkanlığı otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AK Parti iktidarı yönetiminde 14 yıldır sürekli ileri gittiğini belirtti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da Türkiye'ye önemli hizmetleri olduğunu aktaran Ala, "1990'ların başında rahmetli Özal bu memleketi teslim ettiği zaman kişi başına düşen gelir, 2002 yılında AK Parti iktidarından önce daha aşağı düştü. Bırakın 10 yılda taş üzerine taş koymayı bankaların taşlarını bile aldılar, taş üstüne taş koyanlara sürekli saldırdılar. Çünkü rahmetli Özal Türkiye'nin lideri olmuştu." diye konuştu.

Ala, Özal'dan sonra Türkiye'nin aynı ivmeyi yakaladığını dile getirerek, "2002'den bu yana hep ileri giden, Türkiye'de ve dünyanın bütün haksızlıklarına direnen, hakkı dile getiren bir lider var. Adı da Recep Tayyip Erdoğan. Ona da saldırıyorlar. Bizler ve sizler arkasında durup destekleyince bir şey yapamıyorlar. Boş konuşuyorlar, onlar boş konuşur biz iş yaparız." ifadelerini kullandı.

İzmir'in Binali Yıldırım ile icracı bir başbakana sahip olduğunu vurgulayan Ala, şunları kaydetti:

"Türkiye'de otobanları yaptı, şimdi demokrasi otobanını da yapıyoruz. Bizim en önemli 2 değerimiz var, biri sandık. Bizim petrol kuyularımız yok ancak siz varsınız, sizin iradeleriniz var. Birileri çıkmış diyor ki 'sandık, yani demokrasiler, seçimler ayrıntıdır' böyle bir şey denilebilir mi? Sandığa ve seçime ayrıntı dersen demokrasiden geriye ne kalır? Milletin iradesinin iktidar olmasını sağlayan, yanlışa 'hayır' diyen iktidarı nasıl bulacaksın. 80 milyon insan bulamayacak, doğrunun ne olduğunu sen mi tayin deceksin?. Ama önemli değil. Biliyoruz ki daha önce miletin iktidarına değişik statüko ve çeşitli müttefikleri tarafından hep saldırı oldu. Herkesi derinden yaralayan darbelerle bu memleketin geleceğine engel çıkardılar. Ancak hiçbir zaman başarılı olamadılar, yine olamayacaklar."

Türkiye'deki kutlu yürüyüşün önüne hep engel çıkardıklarını fakat bir sonuç elde edemediklerini belirten Ala, şöyle devam etti:

"Siz sandıkta her zaman iradenize sahip çıktınız, sizin iradenizle iktidara gelenler de sizin verdiğiniz yetkiye sahip çıktı. Cumhuriyetin hedefi ile İzmir'in hedefleri aynı, bu hedefe koşuyoruz. Ama ayağımızda biz pranga daha bir maşa daha var. Maşaları ile bu milletin önünü kesemediler. Maşaları ile terör ittifakları ile bunu kesmeye çalışıyorlar ama bunu başaramazlar. Sizin sandıkta ortaya koyduğunuz iradeyle bu terör prangası da milletimizin gündeminden çıkarılıp çöpe atılacaktır. Bizler, milletimiz için gece gündüz çalışmakla mükellefiz sizler de bu çalışamaları birlikte yürütenlerin arkasında durursanız biliniz ki aşamayacağımız engel olmaz."

- Bakan Arslan

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile yıllardır omuz omuza veren biri olarak alandakilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım için İzmir ne kadar önemliyse Kars'ın, Erzincan'ın, 81 ilin de o kadar önemli olduğunu vurgulayan Arslan, "Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın izinden giderken biliyoruz ki Kars olmadan İzmir olmaz, İzmir olmadan Trabzon olmaz, Trabzon olmadan Mersin olmaz. O yüzden Allah sizlerden razı olsun ki Binali Yıldırım'ı desteklerinizle bugüne taşıdınız. Binali Yıldırım'ı yol arkadaşı, kader arkadaşı, ağabeyi, doğal lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında başbakanlık makamına getirdiniz. O yüzden sizlere müteşekkiriz." ifadesini kullandı.

65. Hükümet'te görev almaktan duyduğu onuru, mutluluğu dile getiren Bakan Arslan, şöyle konuştu:

"Ne mutlu bizlere ki Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, onun dik duruşunda, onun dik yürüyüşünde dünyaya meydan okuyoruz. Diyoruz ki ey dünya bil ki Türkiye Cumhuriyeti eski Türkiye Cumhuriyeti değil. Senin verdiğin kararlara göre pozisyon alan değil, kendi insanının, kendi milletinin menfaati ne gerektiriyorsa, dünyadaki mazlumların ve mağdurların menfaati ne gerektiriyorsa onu yapan, o yolda yürüyen bir liderle birlikte yol alıyor." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım ve ekibinin gecelerini ve gündüzlerini katarak Türkiye'nin 81 ilini kalkındırmayı sürdüreceğini belirten Arslan, dünyaya mal olan projelerin yapılmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar da son iki seçimde İzmirlilerin "İzmir bir başbakan çıkaracak" dediğini aktaran Hotar, "İzmir başbakan çıkardı ve bugün İzmir başbakanıyla buluştu." dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Türkiye tarihine iz bırakmış iki devlet büyüğünün kente geldiğini, bugün İzmir'in bayramı olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin çehresini değiştirmek için var gücüyle çalıştığını kaydeden Kalkan, "İzmir'in bayramı, çünkü 60 yıldır bir tane Başbakan görüyor." ifadelerini kullandı. ​




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :