Bakan Yerlikaya: Teröristlerin İnlerini Bir Bir Başlarına Yıkıyoruz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-3" operasyonlarında 9 ilde gerçekleştirilen mağara ve sığınak imha çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kırsal bölgelerde kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandıkları mağara ve sığınaklara yönelik başarılı bir operasyonun gerçekleştirildiğini duyurdu. "Bozdoğan-3" adı verilen operasyon kapsamında 9 ilde toplam 24 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini belirten Yerlikaya, teröristlerin etkisiz hale getirilene kadar mücadeleye devam edileceğini vurguladı.

Operasyonun koordinasyonunda Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı'nın yer aldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyona Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Tokat, Hakkari, Batman, Hatay ve Mardin'den bin 628 Jandarma personelinin katıldığını bildirdi. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları gibi birimlerin yer aldığı 123 timin yanı sıra J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin operasyona destek verdiğini belirtti.

Operasyon sonuçlarını paylaşan Yerlikaya, ele geçirilen silah ve mühimmatın yanı sıra teröristlerin kullanımına hazır hale getirilmiş patlayıcı maddelerin imha edildiğini aktardı. Silopi, Şırnak Merkez, Kumçatı, Lice, Nusaybin, Hozat, Almus, Yüksekova, Kozluk, İskenderun ve Beytüşşebap kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda büyük miktarda silah, mühimmat ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan jandarma personelini tebrik ederken, milletin desteğini de önemle vurgulayarak, "Milletimizin duası sizinle" dedi. Terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.