Bakan yardımcısı Beyşehir’de demokrasi nöbetinde

Bakan yardımcısı Beyşehir’de demokrasi nöbetinde

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Konya'nın Beyşehir ilçesinde demokrasi nöbetine katıldı.

Bakan Yardımcısı Tüfekçi, Beyşehir ilçesinde Çarşı Camisi önündeki meydanda demokrasi nöbeti için toplanan Beyşehirlilere hitap etti. 40 yıl önce Türkiye’nin başına PKK’nın bela edildiğini belirten Tüfekçi, bu örgütün Güneydoğu’dan ülkenin bütünlüğüne, enerjisine ciddi anlamda bir pranga olduğunu ve daima bunun kullanıldığını söyledi.

Bu girişinin sadece FETO, dergi ve darbe örgütünün bir çıkıntısı ve kalkışması olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Tüfekçi, bunun arkasında mutlaka bazı güçlerin olduğunu da dile getirdi. Bu güçlerin kimler olduğunu milletin çok iyi bildiğini anlatan Tüfekçi, “Ama bu Türk halkı, bu Müslümanlar hiçbir zaman özgürlüğünden taviz vermedi. Hiçbir zaman toprağını zalimlere darbecilere terk etmedi. Düştüğü yerden kalkmasını bildi ve şahlanma noktasına da geldi. İşte bugün şahlandığımız günün hemen arifesindeyiz. Daha da yarınlar iyi olacak inşallah. Şunu açıkça söylüyoruz, bugün yaşananlar ibretlik ve bunu ibret vesikası olarak tarih yazacak, bizler de çocuklarımıza unutturmayacağız. Ve asla da unutmayacağız bunların yaptığını. Çünkü bunların yaptığı adeta dışarıdan bir düşmanın bize verdireceği zarardan daha fazla” diye konuştu.

Bu girişiminin Türkiye’nin önünde ki en son prangaya olduğunu düşündüğünü ifade eden Tüfekçi, “Bu prangaları da birer birer sökeceğiz ve başarıyı elde edeceğiz. 15 Temmuz’da bu başarıyı kim elde etti biliyor musunuz? Ne siyasiler olarak bizler, ne idareciler ne bürokratlar. Bu başarı tamamen milletimize ait. Milletimiz kendi istikbaline kendi istikrarına kendi istikbaline sahip çıkmıştır. Allah hepinizden razı olsun” ifade edildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetinin 9’uncu gününde olduklarını dile getirerek, coşkularının her geçen gün arttığını, artmaya da devam edeceğini söyledi. 15 Temmuz’da darbe girişimcilerinin güldüğünü, 23 Temmuz’da ise Türk milletinin yüzünün güldüğünü belirten Özaltun, “İnşallah bu gülmemiz sonsuza kadar devam etsin” dedi.

Hiçbir şer odağının kendilerinin canını alıncaya kadar bu ülkeyi batıramayacağını vurgulayan Özaltun, “Bu ülkeye zarar veremeyecek Allah’ın izni ile. Ve bir güç var, milletin iradesi bir kez daha ispatlandı. Siz halka rağmen hiçbir şey yapamazsınız. Yapabildiler mi, yapamadılar. Allah’ın izni ile de bundan sonra da yapamayacaklar. Biz diyoruz cumhurbaşkanımız olduğu sürece, başkomutanımız olduğu müddetçe ve siz değerli Türkiye sevdalıları olduğu müddetçe bu vatanı kimse, hiç kimse, şerefsizler, namussuzlar, ahlaksızlar, soytarılar bölemeyecek Allah’ın izni ile” diye konuştu

Beyşehir’de demokrasi nöbetinin 9’uncu günü, Beyşehir Belediyesi önünden mehter takımının meydana yürüyüşü ile başladı. Beyşehir Kaymakam Vekili Kadir Ulusoy, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, mahalle muhtarları mehter takımı ile birlikte meydana kadar yürüdü. Mehter takımının meydandaki gösterileri ise alanda yaşanan coşkuya daha da artırdı. Meydanda din görevlileri, Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okudu, şehitler için dualar yaptırırken, vatan ve millet, bayrak sevgisini konu alan şiirler seslendirildi. Beyşehir’deki demokrasi nöbetine Seydişehir Kaymakamı Ahmet Özyiğit ile Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal da katıldı.

beysehir-demokrasi-nobeti.jpgbeysehir-demokrasi-nobeti2.jpg