Bakan Tunç’tan Eylem Tok ve oğluna ilişkin açıklama: İadeleri İçin Girişimler Başladı

Bakan Tunç’tan Eylem Tok ve oğluna ilişkin açıklama: İadeleri İçin Girişimler Başladı

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından kazayla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan ilçesindeki kaza ile ilgili resmi açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü vurgulayarak, kazada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlara Allah'tan rahmet ve acil şifalar diledi.

Kazanın ardından yapılan soruşturma sonucunda, 18 yaşından küçük bir T.C. hakkında "Taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklama kararı verildiği belirtildi. Ayrıca, şüpheli olan annesi Eylem Tok hakkında da "Suçluyu Kayırma" suçundan tutuklama kararı alındı.

Bakan Tunç, şüphelilerin kaçış girişimleriyle ilgili de bilgi verdi. Eylem Tok ve oğlunun Mısır'a gitmek üzere 2 Mart'ta uçakla ayrıldığının tespit edildiğini belirterek, Türkiye'nin bu kişilerin iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçtiğini ve iade sürecinin başlatıldığını ifade etti. Mısır Interpolü'nün, şahısların Mısır'dan ABD'ye doğru hareket ettiklerine dair bilgi vermesi üzerine, Bakan Tunç, geçici tutuklama talep evrakının hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletildiğini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü adli süreç ve iade girişimlerinin titizlikle takip edildiğini belirten Bakan Tunç, kamuoyunu kazanın tüm boyutlarıyla aydınlatma sözü verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.